Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη στην περιφέρεια - Πολύ πίσω η Δούρου

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη στην περιφέρεια - Πολύ πίσω η Δούρου Facebook Twitter
4

Μεγάλο προβάδισμα του Γιώργου Πατούλη έναντι της Ρένας Δούρου για τις περιφερειακές εκλογές, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Βήμα». 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πατούλης («Νέα Αρχή για την Αττική») συγκεντρώνει 30% ενώ η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου («Δύναμη Ζωής») ακολουθεί με υποδιπλάσιο ποσοστό 14% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. 

Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και ο Γιάννης Σγούρος (14%) που είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΙΝΑΛ. 

Ακολουθούν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Αναλυτικά τα ποσοστά των υποψηφίων και τα κόμματα των οποίων τη στήριξη απολαμβάνουν: 

Γιώργος Πατούλης (ΝΔ) 30%
Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) 14%
Γιάννης Σγουρός (ΚΙΝΑΛ) 14%
Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) 4%
Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή) 4%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το προβάδισμα του νυν δημάρχου Αμαρουσίου διαπιστώνεται σχεδόν σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, αλλά η Ρένα Δούρου προηγείται στις ηλικίες 17-34. 

Στα σενάρια του δεύτερου γύρου, ο Γιώργος Πατούλης επίσης προηγείται με 58% έναντι 20% που συγκεντρώνει η Ρένα Δούρου και με 45% έναντι 28% απέναντι στον Γιάννη Σγουρό. 

Σε ποσοστό 69% οι κάτοικοι της Αττικής αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της Ρένας Δούρου, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ανοικτά και απολύτως το βράδυ της Παρασκευής, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού της «Δύναμη Ζωής» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η εκτίμηση πάντως που καταγράφεται είναι ότι οι πολύνεκρες τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι έχουν πλήξει την εικόνα της κυρίας Δούρου, που αναμένεται να δώσει μάχη για να περάσει στον δεύτερο γύρο. 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ένα άλλο θέμα που "κλωτσάει" όταν κρίνουμε τις προεκλογικά αμπεχωνίτισσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μετεκλογική εμφανισιακή μετάλλαξή τους. Π.χ. τις κ.κ. Δούρου και Αχτσιόγλου τις είχαμε συνηθήσει άβαφες, με τα ριχτά αμπέχωνα και τα "σύντροφοι-συντρόφισσες".Και ξαφνικά τις βλέπουμε με ταγεράκια και λαμπερές με χαρακτηριστικά έντονο μακιγιάζ και μαλλί στην τρίχα, να ξαναλένε "σύντροφοι-συντρόφισσες" και να γελάμε υποσυνείδητα.Γιατί αφενός οι "συντρόφισσες" στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν την πολυτέλεια του δικού τους μακιγιάζ και της περιποίησης του εαυτού τους.Και αφετέρου μοιάζει καρικατούρα να εμφανίζεσαι "δαιμονισμένη" επαναστάτρια και ο νους σου να είναι να σφίγγεσαι μην σου ξεφύγει το κραγιόν ή το καλτσόν, ενώ καίγεται ή πνίγεται το σύμπαν.Και έρχεται αυτό όλο να προστεθεί στην έλλειψη πολιτικού έργου. Και λες :Τι βρίσκει ακόμη το 14 % στην κ. Δούρου ;