Βενεζουέλα: Μειώνεται η διάρκεια της εργάσιμης μέρας εξαιτίας του μπλακ άουτ

Βενεζουέλα: Μειώνεται η διάρκεια της εργάσιμης μέρας εξαιτίας του μπλακ άουτ Facebook Twitter
EPA
1

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως μειώνει τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σήμερα, Δευτέρα, καθώς η χώρα βιώνει νέα εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα σταματήσουν τη δουλειά στις 14:00 σήμερα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, πολλοί χτυπώντας σκεύη κουζίνας, άλλοι στήνοντας φλεγόμενα οδοφράγματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τέταρτη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε έναν μήνα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιρρίπτει την ευθύνη για το πρόβλημα σε δολιοφθορά, καταγγέλλει σαμποτάζ των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση δεν επένδυσε στο εθνικό δίκτυο και δεν φρόντισε να συντηρηθεί.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η ηλεκτροδότηση θα γίνεται με δελτίο για 30 ημέρες, καθώς τα προβλήματα που άρχισαν να εκδηλώνονται την 7η Μαρτίου παραμένουν.

«Ενέκρινα ένα σχέδιο τριάντα ημερών» ώστε να εξασφαλιστεί η «ισορροπημένη» ηλεκτροδότηση ώστε η παραγωγή, οι συγκοινωνίες, η διανομή και η κατανάλωση να εκτυλίσσονται όσο πιο ομαλά γίνεται, καθώς και για να «εγγυηθούμε την ύδρευση», εξήγησε ο Μαδούρο μιλώντας σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω γιατι ο Μαδουρο δε βγαινει να πει "προσπαθησα, αλλα τα εκανα πουτ@ν@ ολα, ας δοκιμασει καποιος αλλος τωρα". Τοσο γλυκια ειναι η καρεκλα που δεν τον ενδιαφερει το καλο της χωρας του; Τι ρωταω τωρα ε;