«Με απήγαγε. Με βίαζε καθημερινά. Τώρα τον αποφυλακίζουν»

1

Η Elizabeth Smart έπεσε θύμα απαγωγής στα 14 της. O απαγωγέας της την κράτησε φυλακισμένη για περίπου 10 μήνες, κάπου στην Ούτα και κάτι λιγότερο από 30 χιλιόμετρα από το σπίτι της. Το κορίτσι μέχρι να καταφέρει να αποδράσει από το κολαστήριό της είχε βιαστεί, κακοποιηθεί βάναυσα σωματικά και ψυχολογικά, τρομοκρατηθεί για πάντα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό, ότι σχεδόν 15 χρόνια μετά από τη διάπραξη αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, ο απαγωγέας και βιαστής της Smart αποφυλακίζεται.

Μέσα σ' αυτά τα χρόνια, η νεαρή γυναίκα έχει προχωρήσει σε ενεργό ακτιβισμό υπέρ των θυμάτων βιασμού και εν γένει σεξουαλικής κακοποίησης και έχει προσφέρει πολλά στην προσπάθεια η κοινωνία να μη στιγματίζει τα θύματα τέτοιων εγκλημάτων. 

«Το 2002 ένας άντρας διέρρηξε το σπίτι μου, μπήκε στο δωμάτιο μου, μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και δια της βίας με πήρε μαζί του. Μου είπε να κάνω αυτό που μου λέει, αλλιώς θα με σκότωνε. Με έδεσαν, με βίαζαν καθημερινά, πολλές φορές τη μέρα, πολλοί διαφορετικοί άντρες. Με άφησαν νηστική, πιέζοντας με να πιω αλκοόλ. Μου χορηγούσαν ναρκωτικά. Αυτός που με απήγαγε φρόντισε να με "γδύσει" από κάθε στοιχείο της ταυτότητάς μου. 

Στόχος του ήταν να με μετατρέψει σε ένα ζώο, χωρίς μνήμη, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς οικογένεια και χωρίς φίλους. Να με κάνει να τους ξεχάσω όλους, τρομοκρατώντας με ότι θα τους βρει και θα τους σκοτώσει. Μου απαγόρευε να μιλάω για τους γονείς και τους αγαπημένους μου, λέγοντας μου ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Ότι θα σκοτώσει όσους αγαπούσα και κρατιόμουν από την ανάμνησή τους», λέει, μεταξύ άλλων, η Smart και συνεχίζει: 

«Τώρα αυτός ο άνθρωπος αποφυλακίζεται. Δεν έχω να του πω τίποτα, κάτι που ρωτούν οι δημοσιογράφοι μετά τα νέα της αποφυλάκισής του. Έχω προχωρήσει μπροστά, τον έχω συγχωρέσει για όσα μου έκανε, έχω εξηγήσει στους ανθρώπους πόσο λάθος είναι να ρωτούν το θέμα γιατί δεν έτρεξε αρκετά, γιατί δεν ούρλιαξε αρκετά, γιατί δεν αντιστάθηκε αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει στη ζωή μου με οποιονδήποτε τρόπο».

  

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια