«Με απήγαγε. Με βίαζε καθημερινά. Τώρα τον αποφυλακίζουν»

1

Η Elizabeth Smart έπεσε θύμα απαγωγής στα 14 της. O απαγωγέας της την κράτησε φυλακισμένη για περίπου 10 μήνες, κάπου στην Ούτα και κάτι λιγότερο από 30 χιλιόμετρα από το σπίτι της. Το κορίτσι μέχρι να καταφέρει να αποδράσει από το κολαστήριό της είχε βιαστεί, κακοποιηθεί βάναυσα σωματικά και ψυχολογικά, τρομοκρατηθεί για πάντα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό, ότι σχεδόν 15 χρόνια μετά από τη διάπραξη αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, ο απαγωγέας και βιαστής της Smart αποφυλακίζεται.

Μέσα σ' αυτά τα χρόνια, η νεαρή γυναίκα έχει προχωρήσει σε ενεργό ακτιβισμό υπέρ των θυμάτων βιασμού και εν γένει σεξουαλικής κακοποίησης και έχει προσφέρει πολλά στην προσπάθεια η κοινωνία να μη στιγματίζει τα θύματα τέτοιων εγκλημάτων. 

«Το 2002 ένας άντρας διέρρηξε το σπίτι μου, μπήκε στο δωμάτιο μου, μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και δια της βίας με πήρε μαζί του. Μου είπε να κάνω αυτό που μου λέει, αλλιώς θα με σκότωνε. Με έδεσαν, με βίαζαν καθημερινά, πολλές φορές τη μέρα, πολλοί διαφορετικοί άντρες. Με άφησαν νηστική, πιέζοντας με να πιω αλκοόλ. Μου χορηγούσαν ναρκωτικά. Αυτός που με απήγαγε φρόντισε να με "γδύσει" από κάθε στοιχείο της ταυτότητάς μου. 

Στόχος του ήταν να με μετατρέψει σε ένα ζώο, χωρίς μνήμη, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς οικογένεια και χωρίς φίλους. Να με κάνει να τους ξεχάσω όλους, τρομοκρατώντας με ότι θα τους βρει και θα τους σκοτώσει. Μου απαγόρευε να μιλάω για τους γονείς και τους αγαπημένους μου, λέγοντας μου ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Ότι θα σκοτώσει όσους αγαπούσα και κρατιόμουν από την ανάμνησή τους», λέει, μεταξύ άλλων, η Smart και συνεχίζει: 

«Τώρα αυτός ο άνθρωπος αποφυλακίζεται. Δεν έχω να του πω τίποτα, κάτι που ρωτούν οι δημοσιογράφοι μετά τα νέα της αποφυλάκισής του. Έχω προχωρήσει μπροστά, τον έχω συγχωρέσει για όσα μου έκανε, έχω εξηγήσει στους ανθρώπους πόσο λάθος είναι να ρωτούν το θέμα γιατί δεν έτρεξε αρκετά, γιατί δεν ούρλιαξε αρκετά, γιατί δεν αντιστάθηκε αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει στη ζωή μου με οποιονδήποτε τρόπο».

  

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια