Έρχονται οι νέες ταυτότητες - Τι αλλάζει και πόσο θα κοστίζουν

Έρχονται οι νέες ταυτότητες - Τι αλλάζει και πόσο θα κοστίζουν Facebook Twitter
3

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι νέες ταυτότητες οι οποίες θα είναι έτοιμες το 2020 και θα έχουν μέγεθος και σχήμα πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο μειοδοτικός διαγωνισμός ανάθεσης του έργου, με την απόρρητη διαδικασία, προκηρύσσεται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Τσιπ με φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και, προαιρετικά, ομάδα αίματος, θα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.


Επιπλέον, οι ταυτότητες θα έχουν ειδικές ψηφιακές προδιαγραφές ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης θα κρύβονται στοιχεία όπως: φωτογραφία, στοιχεία κατόχου, ύψος (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους), στοιχεία που απαιτούνται για υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δήμος εγγραφής, αριθμός δημοτολογίου, τόπος έκδοσης δελτίου.

Όπως όλα δείχνουν, το κόστος της νέας ταυτότητας που θα βαρύνει τον Έλληνα πολίτη ανέρχεται στα 7 ευρώ συν το κόστος για τις φωτογραφίες.

Ποιες θα είναι οι «ζώνες» ασφαλείας


Στην εμπρόσθια όψη

Ζώνη 1: Αριθμός Ταυτότητας (card number).


Ζώνη 2: Φύλο / Sex (Άρρεν/ Θήλυ Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια,


Ζώνη 3: Ημερομηνίας Λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης.


Ζώνη 4: Υπογραφή Κατόχου.


Ζώνη 5: Φωτογραφία


Στην οπίσθια όψη

Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος Γέννησης, Ημερομηνία Έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα


Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης (Machine Readable Zone-MRZ)


Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά

Στη νέα ταυτότητα  έχουν τοποθετηθεί επίσης ο θυρεός της Ελληνικής Δημοκρατίας, το όνομα της χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC), ο τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD), το σήμα ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), το ενσωματωμένο RFID chip.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ένα χρόνο μετά ακόμα το ίδιο συζητάμε. Δυστυχώς θα το συζητάμε άλλο τόσο.Μέχρι τότε θα κυκλοφορούμε ως πολίτες ευρωπαϊκής χώρας με ταυτότητες κουρέλια που με το ζόρι δέχονται στο εξωτερικό.
Ποσα χρονια ακουμε διαβεβαιωσεις για την νεα ταυτοτητα που ερχεται "του χρονου" και ολο κλοτσάμε το τενεκαδακι πιο κατω. Αχρηστοι νομιζω ειναι το λιγοτερο που μπορουν να χαρακτηριστουν οσοι εχουν εμπλακει με την διαδικασια.