Οργή Μαδούρο εναντίον Ευρώπης για την αναγνώριση Γκουαϊδό

Οργή Μαδούρο εναντίον Ευρώπης για την αναγνώριση Γκουαϊδό Facebook Twitter
2

«Ορκίζομαι...να υπερασπιστώ με τη ζωή μου αυτή την πατρίδα που βρίσκεται υπό απειλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε μια οργισμένη αντίδραση εναντίον ευρωπαϊκών χωρών που αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναγνώρισαν σήμερα τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Προηγουμένως είχαν δώσει τελεσίγραφο στον Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει προεδρικές εκλογές. Ο Μαδούρο αγνόησε την προειδοποίηση και σήμερα υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση.

«Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας εκφράζει με τον εμφατικό τρόπο την απόρριψη της στην απόφαση μερικών κυβερνήσεων ευρωπαϊκών κρατών, που επισήμως συμμορφώθηκαν στην στρατηγική της αμερικανικής κυβέρνησης για ανατροπή της κυβέρνησης», δήλωσε με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα.

«Για μια ακόμη φορά, ακολουθούν την Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στην πολιτεία Αράγκα στο βορρά, στην 27η επέτειο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ότι πήρε μια «τραγική απόφαση» αναγνωρίζοντας τον Γκουαϊδό. «Αν συμβεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Βενεζούελα, κύριε Πέδρο Σάντσεθ, τα χέρια σας θα βαφτούν για πάντα με αίμα», είπε.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος επίσης ανακοίνωσε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών εναντίον των «παρεμβατικών ενεργειών» των ΗΠΑ, με αφετηρία την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι οι υπογραφές αυτές θα παραδοθούν στον Λευκό Οίκο.

«Καλώ το λαό της Βενεζουέλας να υπογράψει...σε όλους τους στρατώνες, τα εργοστάσια, τα σχολεία», τόνισε ο Μαδούρο.

Νωρίτερα το Καράκας ανακοίνωσε ότι θα επαναξιολογήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM