Bloomberg: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αγοράσει πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιαπωνία

Bloomberg: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αγοράσει πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιαπωνία Facebook Twitter
Φωτό: Toshiro Aoki
1

Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει η Ιαπωνία, για την πώληση διασωστικών της αεροσκαφών US-2, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Nikkei» επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η συμφωνία αυτή πρόκειται να σηματοδοτήσει την πρώτη πώληση αμυντικού εξοπλισμού της χώρας.

Η Ελλάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά αμφίβιων αεροσκαφών της ιαπωνικής βιομηχανίας ShinMaywa κόστους περίπου 10 δισ. γιεν το καθένα για να αντικαταστήσει τα δεκάδες παλιά πυροσβεστικά της αεροσκάφη, αναφέρει η εφημερίδα.

Τα συγκεκριμένα ιαπωνικά αεροσκάφη θα εξοπλιστούν με δεξαμενές νερού πριν πωληθούν στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bloomberg

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Ελλάδα / Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μακάρι να το κάνει το κράτος. Χρειάζεται μία ανανέωση. Μπορεί να έγινε μία συντήρηση μηχανών στα υπάρχοντα canadair αλλά και πάλι είναι παλιά τα περισσότερα. Το ζήτημα είναι όμως, είναι αξιόπιστα? Μήπως θα έπρεπε να νοικιαστούν κάνα δύο πρώτα, να δοκιμαστούν και μετά να παρθεί η ανάλογη απόφαση? Μην κάνει πανάκριβη αγορά το Δημόσιο και δεν αξίζει. Δώρον άδωρον θα είναι για το Πυροσβεστικό Σώμα (ή την Πολεμική Αεροπορία εν πάση περιπτώσει καθώς εκεί ανήκουν άλλωστε).