Αποφυλακίστηκε ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, αφού το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκισή του.

 

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου, επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή μου. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου» δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

 

«Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστώ στη γυναίκα μου η οποία μόνη της παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, φίλους, γνωστούς και μη, το πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Τσοχατζόπουλος θέλησε να ευχαριστήσει ακόμη στους ανθρώπους που «στηρίζουν το θεσμό της δικαιοσύνης όπως το νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού», αναφερόμενος στην παραμονή του τους τελευταίους 10 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί κατάλαβα κάτω από ποιες συνθήκες ασκούν λειτούργημα που το έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες» δήλωσε.

 

«Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίο χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και την θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω» πρόσθεσε.

 

«Βιώνω το διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε το διωγμό εναντίον μου. Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς να είναι πιο ανθρώπινες», είπε.

 

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

 

Στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.