«Google nose»: Η τεχνητή μύτη που πραγματικά... δεν υπάρχει

«Google nose»: Η τεχνητή μύτη που πραγματικά... δεν υπάρχει Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με την Google είναι η νέα «αίσθηση» στο χώρο της αναζήτησης. Η Google nose βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και συνδυάζει νέες αλλά και υπάρχουσες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη.

Αφήνοντας πίσω την ομιλία και την αφή, η Google ετοιμάζεται να λανσάρει την όσφρηση, ως ένα ακόμη εργαλείο αναζήτησης, με μια βάση δεδομένων που θα αποτελείται από εκατομμύρια μυρωδιές!

Πρωτοπόρος στο χώρο της αναζήτησης αλλά και της ηλεκτρονικής χαρτογράφησης, η Google φαίνεται να χρησιμοποιεί τα ίδια οχήματα που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και για την χαρτογράφηση - με μια διαφορά: τώρα αντί να φωτογραφίζουν, μυρίζουν και καταγράφουν χιλιάδες «ατμοσφαιρικών μιλίων» με τη βοήθεια του πιο προηγμένου λογισμικού που είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή για την καταγραφή οσμών.

Φυσικά η «μύτη» της Google δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Είναι ένα ακόμη -πολύ καλοσχεδιασμένο- πρωταπριλιάτικο ψέμα του Αμερικανικού κολοσσού.

Η παρουσίαση της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν ενός πραγματικού προϊόντος. Δείτε την εδώ.



Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια