Ψαράδες έπιασαν τεράστιο γουλιανό 82 κιλών στην Κοζάνη

Ψαράδες έπιασαν τεράστιο γουλιανό 82 κιλών στην Κοζάνη Facebook Twitter
1

Έναν γουλιανό βάρους 84 κιλών ψάρεψαν, σήμερα, δυο ψαράδες στη λίμνη Πολυφύτου, στον νομό Κοζάνης. 

Ο Νίκος Κουρτίδης και ο Χάρης Μπούντιος, πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Αλιέων της περιοχής, ήταν αυτοί που έριξαν παραγάδι και έπιασαν το τεράστιο ψάρι, που έχει μήκος 2,30μ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουρτίδης, στη συγκεκριμένη λίμνη υπάρχουν αρκετά τέτοια ψάρια, όμως δεν είναι εύκολο να τα πιάσει κανείς.

«Οι ψαριές μας είναι καλές. Η στάθμη του νερού φέτος είναι σε πολύ καλά επίπεδα και γι' αυτό έχουμε πολύ καλές ψαριές. Ο συγκεκριμένος γουλιανός πιάστηκε σε παραγάδι. Μας δυσκόλεψε αρκετά, περίπου μια ώρα κάναμε να το βγάλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτίδης.

Ο γουλιανός είναι το πλέον μεγαλόσωμο ψάρι του γλυκού νερού της Ευρώπης. Είναι επίμηκες, χωρίς λέπια, είναι σχετικά ανθεκτικό είδος και προτιμά περιοχές με λασπώδη πυθμένα, ενώ όπως αναφέρουν οι γνώστες "δεν υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι"!

Ψαράδες έπιασαν τεράστιο γουλιανό 82 κιλών στην Κοζάνη Facebook Twitter

Φωτογραφία από kozanilife.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οκ. Οι γνωστές που λένε νόστιμο αυτό το ψάρι δεν περιμένω να έχουν φάει συναγρίδα, σφυρίδας, μπαρμπούνια , ροφό κ.α. αλλά ακόμα και σαρδέλα Αμβρακικου να είχαν φάει και μαρίδες τηγανιτές δεν θα τα έλεγαν. Το τερμάτισαν.