Επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας

Επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την τρίτη άδεια 48 ωρών που είχε λάβει και είχε αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, για τη δράση της 17 Νοέμβρη συνοδευόταν από τη σύζυγό του και το γιο του, ενώ δεν προέβη σε κάποια δήλωση.

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις για την χορήγηση της νέας άδειας στον Κουφοντίνα, ανάμεσα σε αυτές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του Στείτ Ντιπάρτμεντ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την απόφαση των ελληνικών Αρχών να του χορηγηθεί νέα 48ωρη άδεια, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το Στείτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και μετέφερε την ανησυχία πως η συγκεκριμένη άδεια προσφέρει κίνητρο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο για να προβούν σε περαιτέρω βίαιες ενέργειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο twitter σημείωσε πως «είναι μία επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολλών θυμάτων του και περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς ακολούθους του να διαπράξουν βίαιες και καταστροφικές ενέργειες στο όνομά του».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια