Το 56% των Γάλλων επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί στα λιμάνια της το Aquarius

Το 56% των Γάλλων επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί στα λιμάνια της το Aquarius Facebook Twitter
Το πλοίο με τους 630 διασωθέντες μετανάστες, που έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ SOS Méditerranée, αφού περιπλανήθηκε για μια εβδομάδα στη Μεσόγειο, ελλιμενίστηκε χθες στο λιμάνι της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία. (EPA/MANUEL BURQUE)
5

Η πλειονότητα των Γάλλων εκτιμά πως η κυβέρνηση πήρε τη σωστή απόφαση που δεν πρότεινε να δεχθεί το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Aquarius, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Το πλοίο με τους 630 διασωθέντες μετανάστες, που έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ SOS Méditerranée, αφού περιπλανήθηκε για μια εβδομάδα στη Μεσόγειο, ελλιμενίστηκε χθες στο λιμάνι της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία.

Η άρνηση της Ιταλίας και της Μάλτας να δεχθούν το Aquarius βύθισε την Ευρώπη σε μια νέα κρίση για το θέμα των μεταναστών και προκάλεσε έντονη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία.

Στη Γαλλία, η επιλογή να μην επιτραπεί ο ελλιμενισμός του πλοίου, που πέρασε κοντά από τις ακτές, επικρίθηκε από ορισμένους, που κατήγγειλαν την έλλειψη συμπάθειας και αλληλεγγύης των γαλλικών αρχών, την ώρα που σχεδόν παντού στην Ευρώπη, κάτοικοι και κυβερνήσεις τείνουν να υιοθετούν θέσεις όλο και πιο άτεγκτες απέναντι στις μαζικές αφίξεις μεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η OpinionWay για τα μέσα ενημέρωσης Public Sénat, Les Echos και Radio Classique, το 56% των Γάλλων δηλώνουν πως η Γαλλία έπραξε σωστά με το να μην δεχθεί το Aquarius, έναντι 42% που πιστεύουν το αντίθετο (το 2% δεν εκφράζει γνώμη).

Στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, σχεδόν το 90% του πληθυσμού επιθυμεί περισσότερες απελάσεις παράνομων μεταναστών, και πολλές χώρες έχουν αναδείξει στην ηγεσία τους πολιτικούς με αυστηρές θέσεις κατά της μετανάστευσης.

Μπορεί η Γαλλία να μην πρότεινε στο Aquarius να ελλιμενιστεί στα λιμάνια της, πρότεινε ωστόσο στην Ισπανία να δεχθεί ένα μέρος των μεταναστών που διασώθηκαν από το πλοίο.

Το Παρίσι θα διαχειρισθεί τις καταστάσεις «κατά περίπτωση», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Μπενζαμέν Γκριβό, χαρακτηρίζοντας «αδύνατο» εκείνη την ώρα να προσδιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών που θα δεχθεί η Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων μόνο βόρεια μπορεί να πλεύσει; Έχει χαλάσει το πηδάλιο;Αλλά για να ακούσει πραγματικά αριστεριστής τον διπλανό του πρέπει να έχει ξυρισμένο κεφάλι και να είναι σφίχτης. Όσο μιλάει ο απλός πολίτης του πετάμε ένα "φασίστα" και πάμε παρακάτω. Και φτάσαμε στο σημείο που δεν πάει παρακάτω διότι για χρόνια ουδείς άκουγε τον απλό πολίτη και αυτός θυμωμένος ψήφισε κάποιον άλλον, αποφασισμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού κανείς δεν τον ακούει.Ο άκρατος και άκριτος αριστερισμός έχει ανεβάσει παντού την ακροδεξιά. Αλλά μετά θα φταίει η σοσιαλδημοκρατία που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, διότι οι αριστεριστεριστές θα κρυφτούν κατά την προσφιλή τους συνήθεια μόλις φουντώσει η φωτιά. Μια φωτιά που σιγοντάρουν οι απανταχού αριστεριστές που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και πετάνε ένα "φασίστα" και θεωρούν ότι κάναν το χρέος τους.ΥΓ Αρχικά ήταν "πρόσφυγες και μετανάστες", μετά γίναν "μετανάστες". Την αλήθεια την γράφει η Wikipedia: "illegal immigrants from Sudan and Bangladesh" https://en.wikipedia.org/wiki/Aquarius_(NGO_ship)ΥΓ2 Δεν λέω και δεν προσποιούμαι ότι έχω την απόλυτη γνώση ή πρόταση. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ κακό να λέμε ψέματα. Μου τόμαθε η μάνα μου από τα μικράτα μου. Μου τόμαθε κι ο Λένιν με τα διαβάσματα της εφηβείας: "η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή".
Το θέμα βέβαια είναι πως ή ανεξέλεγκτη μετανάστευση, και η μετανάστευση γενικότερα κάνει μόνο καλό στην οικονομία, από την πλευρά του κεφαλαίου. Ευέλικτο ως προς την απασχόληση και τις αμοιβές εργατικό δυναμικό που βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα.
Ακόμα κι έτσι νάναι ας κάνουμε ανοιχτή κουβέντα.Το να κρύβονται οι καπιτάλες πίσω από τα αναρχοχαρούμενα και τούμπαλιν είναι απλή υποκρισία.Να κοροϊδευόμαστε συνέχεια μεταξύ μας δεν πάει άλλο.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει, οι καπιτάλες κρύβονται πίσω από τα αναρχοχαρούμενα, και όχι μόνο...Δεν είναι τυχαίο που η αριστερά ενεργοποιεί μόνο εκείνα τα σημεία της ιδεολογίας της που συμφέρουν το κεφάλαιο...