Η Ιρλανδία κάνει δημοψήφισμα για να πάψει να θεωρείται αδίκημα η βλασφημία

Η Ιρλανδία κάνει δημοψήφισμα για να πάψει να θεωρείται αδίκημα η βλασφημία Facebook Twitter
1

Η Ιρλανδία θα διοργανώσει δημοψήφισμα τον Οκτώβριο για να αφαιρέσει το αδίκημα της βλασφημίας από το σύνταγμά της, δήλωσε ο Τσάρλι Φλάναγκαν υπουργός Δικαιοσύνης και Ισότητας.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ενέκρινε την προετοιμασία ενός νομοσχεδίου για την άρση της βλασφημίας στο πλαίσιο μιας δέσμευσης για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα την ίδια ημέρα με τις προεδρικές εκλογές.

Οι κυβερνητικοί υπουργοί βλέπουν το δημοψήφισμα για την άμβλωση του περασμένου μήνα ως ορόσημο σε μια πορεία αλλαγής για μια χώρα που ήταν μια από τις πιο κοινωνικά συντηρητικές της Ευρώπης πριν από μερικές δεκαετίες και είναι πρόθυμες να προχωρήσουν με άλλες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Μετά το δημοψήφισμα για τη βλασφημία, είναι πιθανό να ψηφιστεί η κατάργηση μιας αμφισβητούμενης αναφοράς στο σύνταγμα για τη «ζωή της γυναίκας μέσα στο σπίτι».

«Όσον αφορά τη διεθνή φήμη της Ιρλανδίας, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε ο Φλάναγκαν την Τρίτη.

«Με την κατάργηση αυτής της διάταξης από το σύνταγμά μας, μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι οι νόμοι κατά της βλασφημίας δεν αντικατοπτρίζουν τις ιρλανδικές αξίες και ότι δεν πιστεύουμε ότι τέτοιοι νόμοι πρέπει να υπάρχουν», πρόσθεσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κάθε δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, είναι μια ευκαιρία για μας να μάθουμε τι ισχύει στη χώρα, δηλαδή η απαγόρευση των αμβλώσεων και ο νόμος περί βλασφημίας. Αλλά εκείνοι είναι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα, Ιράν, σωστά;