Νεκρός ο πιλότος του μοιραίου Μιράζ που έπεσε κοντά στη Σκύρο - Tο μήνυμα του Καμμένου

Νεκρός ο πιλότος του μοιραίου Μιράζ που έπεσε κοντά στη Σκύρο - Tο μήνυμα του Καμμένου Facebook Twitter
20

Νεκρός είναι ο πιλότος του μοιραίου Μιράζ που έπεσε κοντά στη Σκύρο σήμερα το πρωί.

Είχε προηγηθεί αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους και το Μιράζ επέστρεφε στη Σκύρο για προσγείωση όταν έχασε την επαφή με το ραντάρ.

Ο πιλότος ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 35 ετών και θεωρείτο έμπειρος χειριστής.

Την θλιβερή ανακοίνωση έκανε ο Πάνος Καμμένος μέσω Twitter.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε.

 

 

Σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους Μιράζ M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του πιλότου. Το αεροσκάφος χάθηκε πέντε λεπτά πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής από τη μοίρα 331.

Ήταν στην Σκύρο εκεί από την περασμένη Τετάρτη, και σήμερα κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν το FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν και τα ελληνικά Μιράζ επέστρεφαν στη Σκύρο.

Το μαχητικό που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

 

Ελλάδα
20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM