Φουρέιρα: Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεϊράι

Φουρέιρα: Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεϊράι Facebook Twitter
7

Λίγο πριν η Ελένη Φουρέιρα διαγωνισθεί για λογαριασμό της Κύπρου στη φετινή Eurovision, έδωσε μια συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καταγωγή της, το πραγματικό της όνομα αλλά και γιατί αρχικά είχε κρύψει την καταγωγή της

Μιλώντας για την περίοδο που ξεκίνησε ως μέλος των Mystique και την απόφασή της να μην αποκαλύψει από πού κατάγεται, η Ελένη είπε: '«Αποφασίσαμε τότε με τους ανθρώπους μου να μην πούμε ότι είμαι από την Αλβανία, μήπως ο κόσμος δει και αγαπήσει την Ελένη Φουρέιρα για αυτό που είναι'».

Παραδέχτηκε πάντως πως ήταν λάθος: «'Ναι ήταν λάθος, αλλά αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν ξέρω αν θα έκανα κάτι διαφορετικό».

'«Το όνομα με το οποίο γεννήθηκα είναι το Εντέλα. Το Φουρέιρα είναι η ρίζα του επιθέτου μου που είναι Φουρεράι, γιατί στην Αλβανία οποιοδήποτε επίθετο παίρνει ένα ''ι'», ανέφερε.

Η Ελένη Φουρέιρα αναφέρει πως ένιωσε λύτρωση όταν αποκάλυψε την καταγωγή της αφού όπως είπε '«Πάντα ήμουν περήφανη που ήμουν από την Αλβανία».

Η τραγουδίστρια μίλησε και για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια λέγοντας πως «πολλές φορές είχαμε πάρει πράγματα από τα σκουπίδια, όπως έπιπλα».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης στο video που ακολουθεί:

 

*Διαβάστε επίσης: Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέιρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα;

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Κρίμα πάντως που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναγκάζονται να κρύβουν την καταγωγή τους γιατί δεν θα γίνουν αποδεκτοί. Ο Έλληνας δυστυχώς τη λέξη Αλβανός τη χρησιμοποιεί πολλές φορές σαν βρισιά. Πάντα θυμάμαι παιδιά στις αρχές να κρύβουν την καταγωγή τους λόγω του κόμπλεξ που τους δημιουργήσαμε εμείς.
μας εχουν βαρεθει που ολο κομπαζουμε για τον πολιτισμο μας που μας οφειλουν τα παντα και αλλες ανοησιες. τωρα αν αυτοι μας ζητησουν για την τεχνολογια που χρησιμοποιουμε εμεις μηπως τελικα τους χρωσταμε;