Τα τέσσερα ονόματα που έχει προτείνει η ΠΓΔΜ στην Ελλάδα

Τα τέσσερα ονόματα που έχει προτείνει η ΠΓΔΜ στην Ελλάδα Facebook Twitter
Yannis Kolesidis / PM Handout / SOOC
8

Η ΠΓΔΜ έχει προτείνει τέσσερις επιλογές (ονόματα)  για τη διευθέτηση της διένεξης με την Ελλάδα για την ονομασία της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Οι προτάσεις είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ στο Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα δεχόταν κάποια απ' αυτές τις επιλογές, ο Ζάεφ πρόσθεσε: «Ναι... Έχουν επιλογές που προτιμούν περισσότερο και μερικές που δεν προτιμούν και τόσο όσον αφορά στο όνομα».

Ο ίδιος δήλωσε πως το ζήτημα που παραμένει είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» να αλλάξει το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, κάτι που η Ελλάδα έχει επίσης ζητήσει.

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
τίποτα δεν μας κάνει, να τους πείτε κύριε τσίπρα... σε όλους. μη δεχτείτε κανέναν όρο, με το όνομα μακεδονία. ουτε μέσα, ουτε παραδίπλα ουτε ξώφαλτσα... αν το κάνετε ... καλα θα κάνετε να αυτοεξοριστειτε στα σκοπια κ σεις και όλο σας το σόι... μόνο και μόνο που βγαινει η τουρκία και συμφωνει με τον όρο μακεδονια, ξερεις που το πανε. για πολεμο. πρωτα νευρων και μετα κανονικο. δεν ειναι ουτε λογικο ουτε αξιοπρεπες να διαπραγματευεσαι με τον εχθρο. και ουτε ειναι αναγκη να λυθει αυτο το θεμα. δεν υπαρχει λυση. ουτε τωρα ουτε ποτε. καποια πραγματα δυστυχως ειναι ανεπιλυτα. μονο με πολεμο λυνονται. θελετε πολεμο; πειτε τα σκοπια μακεδονια και θα τον εχετε. εσωτερικο και εξωτερικο. προδοτες ολων των κομματων και αποχρωσεων, το νου σας... υ.γ. χεστηκαμε για τη νοβαρτις. ξυπνηστε!
Προτείναμε βλέπω και το Δημοκρατία της Μακεδονίας ε;;;Κι όλα τα άλλα έχουν τη λέξη Μακεδονία μέσα..Ντροπή και αίσχος, μόνο αυτό.Συν τοις άλλοις, ας εξηγεί κάποιος σε όποιον καταναλώνει τα προϊόντα τους, από που προέρχονται, αφού γράφουνε πάνω σκέτο Μακεδονία στα αγγλικά. Επίσης, οι βορειοελλαδίτες αν έχετε τη δυνατότητα μην ψωνίζετε από τα εμπορικά τους, αν μη τι άλλο μην πάτε στο καζίνο τους..
Δεν νομίζω να μπορεί να περάσει στην παρούσα φάση στην χώρα του κάτι χωρίς το "Μακεδονία". Όσοι γεννηθηκαν στα Σκόπια από το 1985 (δηλ οι ως και οι 30άρηδες) και μετά έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι είναι "Μακεδόνες" και τίποτα άλλο.Πάντως τρομερά συμβιβαστικό τον βρίσκω. Ειδικά εκείνο το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι πολύ χουβαρντάδικο - μπράβο στους γείτονες....
Αυτό που πρέπει να περάσει στη χώρα του είναι ότι στην ιστορία δε μπορούμε να κάνουμε reset.Η σοβαρότητα μιας χώρας κρίνεται από τη συνέχεια και τη συνοχή της, στοιχεία που δεν διαθέτει η γείτονα.
οχι! δεν ειναι ουτε το σλαβομακεδονας αποδεκτο. τιποτα που να εχει το μακεδονια μεσα ή παραδιπλα δεν ειναι αποδεκτο. αυτο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος γενικα ειναι οτι δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να δεχτουμε ή να παραδεχτουμε τιποτα. τελεια και παυλα. ας παραπονιουνται οσο θελουνε. στα τετοια μας.