ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: «Ζητήσαμε 2 δις από την Ελλάδα και μας είπε όχι»

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: «Ζητήσαμε 2 δις από την Ελλάδα και μας είπε όχι» Facebook Twitter
21

Στην Ελλάδα επέρριψε ευθύνες για την τωρινή κατάσταση της Κύπρου ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου, μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ. Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η Κύπρος ζήτησε 2 δις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, «που θα έσωζαν την κατάσταση», αλλά όπως υποστήριξε, ο κ. Προβόπουλος ήταν άτεγκτος. «Έτσι πήγαμε στη Ρωσία» είπε ο αντιπρόεδρος στου ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι με το PSI η Ελλάδα κούρεψε 5 δις κυπριακών χρημάτων αλλά αρνήθηκε να δώσει τα 2 πίσω. Όπως μάλιστα τόνισε, η Ελλάδα είχε χρησιμοποιήσει τα 41 από τα 50 δις του μηχανισμού και  είχε διαθέσιμα τα 9. Το θέμα των 2 δις που ήθελε η Κύπρος είχε δημοσιευτεί ως πληροφορία κατά την πρόσφατη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα, όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, ο υπουργός Οικονομίας κ. Στουρνάρας ουσιαστικά «κάρφωσε» την κυπριακή κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τη θέση Σόιμπλε ότι η αρχική πρόταση του Γιούρογκρουπ ήταν να κουρευτούν μόνο οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ και ήταν η Κύπρος που δεν δέχτηκε. Να σημειωθεί ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει όσα είπε ο Σόιμπλε "μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση."

Στην ερώτηση «γιατί ψήφισε υπέρ του σχεδίου η Ελλάδα», ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η απόφαση ελήφθη εκτός της αίθουσας του Γιούρογκρουπ και όταν επέστρεψαν στην αίθουσα η πρόταση παρουσιάστηκε ως κοινή πρόταση που αποδεχόταν και η Κύπρος. «Ο κ. Αναστασιάδης στο διάγγελμα του παρουσίασε την πρόταση αυτή ως την καλύτερη δυνατή, πώς να την καταψηφίσουμε εμείς;», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την τωρινή κατάσταση στην Κύπρο ο κ. Στουρνάρας είπε ότι όταν ψηφίζεις όχι, τότε πρέπει να έχεις να παρουσιάσεις και μια εναλλακτική πρόταση.

21

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM