Νεαρό ζευγάρι γέμισε παρασιτικά σκουλήκια αφότου περπάτησε σε παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας

Νεαρό ζευγάρι γέμισε παρασιτικά σκουλήκια αφότου περπάτησε σε παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας Facebook Twitter
2

Ένα νεαρό ζευγάρι από την πόλη Ουίντσορ στο Οντάριο του Καναδά επέστρεψε από τις διακοπές του στη Δομινικανή Δημοκρατία με πρήξιμο και επώδυνες φουσκάλες στα πόδια που προκλήθηκαν από αγκυλόστομα (σ.σ. παρασιτικά νηματώδη σκουλήκια) επειδή περπάτησαν ξυπόλητοι σε παραλία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο θέρετρο IFA Villas Bavaro στην Punta Cana, η 22χρονη Katie Stephens και ο Eddie Zytner, 25 ετών, άρχισαν να έχουν φαγούρα στα πόδια αλλά υπέθεσαν ότι επρόκειτο απλώς για ακίνδυνα δαγκώματα εντόμων.

Στις 19 Ιανουαρίου, ωστόσο, μία μέρα αφότου επέστρεψαν στο σπίτι τους από το ταξίδι, ο Zytner παρατήρησε ότι το πόδι του είχε αρχίσει να πρήζεται. Μέχρι το σαββατοκύριακο το πρήξιμο είχε μεγαλώσει και μικρές φουσκάλες είχαν αρχίσει να σχηματίζονται στα δάχτυλα.

Νεαρό ζευγάρι γέμισε παρασιτικά σκουλήκια αφότου περπάτησε σε παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας Facebook Twitter
Eddie Zytner/Facebook

Όπως δήλωσε ο 25χρονος στον τηλεοπτικό σταθμό CTV News, οι δύο πρώτοι γιατροί που τους εξέτασαν στο νοσοκομείο δεν ήταν σίγουροι για την αιτία που προκάλεσε τη μόλυνση και τους έστειλαν σπίτι αφού τους επέδεσαν τα πόδια. 

Τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και έτσι το νεαρό ζευγάρι ξαναπήγε στο νοσοκομείο. Ένας άλλος γιατρός μπόρεσε να αναγνωρίσει το πρόβλημα καθώς είχε πρόσφατα ένα αντίστοιχο περιστατικό με έναν τουρίστα που επέστρεψε από την Ταϊλάνδη.

Η Stephens και ο Zytner είχαν προσβληθεί από αγκυλόστομα, ένα είδος παρασιτικών νηματωδών σκουληκιών που συνήθως εισβάλλουν στο λεπτό έντερο ανθρώπων και ζώων όπως οι γάτες και σκύλοι.

Όσο αφορά τη θεραπεία τους, ο γιατρός τους πρότεινε ένα φάρμακο που ονομάζεται «Ivermectin», το οποίο, όμως, δεν είναι εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της χώρας.

Νεαρό ζευγάρι γέμισε παρασιτικά σκουλήκια αφότου περπάτησε σε παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας Facebook Twitter
Katie Stephens/Facebook

Ο ίδιος έστειλε στο υπουργείο Υγείας λεπτομέρειες του περιστατικού μαζί με το φωτογραφίες και ζήτησε ειδική άδεια για την προμήθεια του φαρμάκου από το εξωτερικό.

Όπως δήλωσε το νεαρό ζευγάρι, θα χρειαστεί να επισκεφτεί για πλαστικό χειρουργό για να αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε στο δέρμα των ποδιών τους.

Μάλιστα, αποφάσισαν, να μοιραστούν την ιστορία τους μέσω των λογαριασμών τους στο Facebook, σε μία προσπάθεια να προειδοποιήσουν τουρίστες και γιατρούς για τους κινδύνους των παρασίτων.

Με πληροφορίες από CTV news

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM