Πάνω από 70 πυροκροτητές είχε ο Αφγανός που συνελήφθη στην Αθήνα - Τι δείχνουν οι έρευνες

Πάνω από 70 πυροκροτητές είχε ο Αφγανός που συνελήφθη στην Αθήνα - Τι δείχνουν οι έρευνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Συνολικά 78 πυροκροτητές είχε, μεταξύ άλλων, στην κατοχή του ο Αφγανός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα και κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθεί αύριο το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, στο σακίδιο του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τους 78 πυροκροτητές και τα εξής: δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr, από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, δύο αναπτήρες και ένα στουπί.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου, επειδή δεν πλήρωνε τον λογαριασμό. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν προκύπτει η σύνδεση του με κάποια οργάνωση. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Αφγανός, ο οποίος ήταν αρνητικός στην προανάκριση, μετέφερε τα υλικά και επρόκειτο να τα παραδώσει σε άλλα άτομα, γι' αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Ακόμη, στην κατοχή του βρέθηκε και ένα έγγραφο απόφασης Α' Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται, αλλά στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Ελλάδα / ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης για τον γάμο ομοφύλων, κρίνοντας πως δεν αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας του γάμου, της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας ή περί ισότητας
LIFO NEWSROOM
Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ελλάδα / Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι καταγγελίες για τη Μονή Σινά και οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις στην Αίγυπτο - Η απόφαση που «άναψε φωτιές» - Ο μαραθώνιος ανακοινώσεων - Ο αιγυπτιακός (προσωρινός) επίλογος
LIFO NEWSROOM