Ερντογάν: «Γενοκτονία» η σφαγή μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

Ερντογάν: «Γενοκτονία» η σφαγή μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ Facebook Twitter
1

Γενοκτονία συνιστά η σφαγή εκατοντάδων μουσουλμάνων Ροχίνγκια στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στη Μιανμάρ και έχουν στόχο τις μουσουλμανικές κοινότητες στην περιοχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αυτές που μαίνονται από την προηγούμενη Παρασκευή στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, σύμφωνα με νέα επίσημα δεδομένα, στο πλέον αιματηρό ξέσπασμα βίας εδώ και δεκαετίες γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας.

Οι αναταραχές έχουν οδηγήσει περίπου 38.000 Ροχίνγκια να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ.

«Μια γενοκτονία συντελείται εκεί. Σιωπούν απέναντι σε ό,τι συμβαίνει. . . Όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη γενοκτονία που διαπράττεται υπό το πέπλο της δημοκρατίας αποτελούν μέρος αυτής της σφαγής», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τις εκδηλώσεις της γιορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ που διοργάνωσε το κόμμα του Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AK) στην Κωνσταντινούπολη.

Ο στρατός της Μιανμάρ έχει δηλώσει ότι διεξάγει επιχειρήσεις εκκαθάρισης ενάντια σε «εξτρεμιστές τρομοκράτες» για να προστατέψει άμαχους πολίτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί ενδελεχώς κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM