3 ρεαλιστικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

3 ρεαλιστικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Facebook Twitter
Είναι γραμμένο στο DNA μας να γυμναζόμαστε. Κάθε 72 ώρες που δεν γυμνάζουμε μία μυϊκή ομάδα καταστρέφεται. Η γυμναστική αποτελεί μεγάλη επένδυση για τον οργανισμό μας, είναι διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα, βελτιώνει το βάρος του σώματος και συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες.
3

— Τελικά, την κυτταρίτιδα την κληρονομούμε μέσω του DNA μας ή προκύπτει από τον τρόπο διατροφής και ζωής μας;

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στην ακριβώς από κάτω στιβάδα, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού (κολλαγόνο). Η χαρακτηριστική όψη του δέρματος που αποκαλείται και «φλοιός πορτοκαλιού» είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Αιτίες της είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η κληρονομικότητα (DNA), η καθιστική ζωή και η λήψη ορισμένων φαρμάκων: όλα αυτά συμβάλλουν στην εμφάνισή της.

— Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι ως προς την καταπολέμησή της;

Το κολάν που την εξαφανίζει: καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδείξει κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τις κρέμες σύσφιξης, το έντονο μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος, τονώνει την κυκλοφορία του και μπορεί να έχει θετική επίδραση στην εικόνα του δέρματος γιατί κινητοποιεί τις λιποαποθήκες στις περιοχές που συνήθως εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Άρα, οποιαδήποτε κρέμα, όχι απαραίτητα σύσφιξης, μπορεί να βοηθήσει, σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή και άσκηση.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ασχολούμαστε με τον βάρος μας αλλά με το τι τρώμε καθημερινά. Άλλωστε, το είπε και ο Ιπποκράτης: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».

— Δώστε μας τρεις ρεαλιστικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για να έχουμε υγιές βάρος και σώμα και πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής. Συχνά γεύματα ανά τρεις ώρες είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση της βιοχημείας του σώματος και της γλυκόζης. Η διατροφή μας πρέπει να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων, δηλαδή υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής άλεσης, ρύζι, πατάτες), πρωτεΐνες (κόκκινο και λευκό κρέας, αυγό, ψάρι, όσπρια) και υγιεινά λίπη (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, αβοκάντο κλπ.). Δίαιτα είναι ο σωστός τρόπος διαβίωσης. Το 60 % είναι από τη διατροφή –δηλαδή είμαστε ό,τι τρώμε–, το 30% η άσκηση –ένα άτομο που έχει καθιστική ζωή δεν είναι τα ίδιο υγιές με ένα άτομο που αθλείται– και το 10% η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Από έρευνες έχει αποδειχτεί ότι άτομα που έχουν κακή ψυχολογία, εμμονή με τη ζυγαριά και το βάρος τους φτάνουν πιο δύσκολα στο υγιές βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν ζυγίζονται και είναι πιο θετικοί στην προσπάθεια που κάνουν. Ένα άτομο διατρέφεται σωστά όταν έχει συχνά γεύματα, επιλέγει υγιεινά τρόφιμα, σταματάει να τρώει όταν χορταίνει και δεν υπερβάλλει, διατηρεί σταθερό το βάρος του, έχει τον έλεγχο του τι τρώει και είναι ευτυχισμένο με αυτά που τρώει, εμπιστεύεται το σώμα του όταν κάνει λάθη στη διατροφή του και τρώει ό,τι και οι άλλοι. Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Είναι γραμμένο στο DNA μας να γυμναζόμαστε. Κάθε 72 ώρες που δεν γυμνάζουμε μία μυϊκή ομάδα καταστρέφεται. Η γυμναστική αποτελεί μεγάλη επένδυση για τον οργανισμό μας, είναι διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα, βελτιώνει το βάρος του σώματος και συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες. Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας αρέσει και μη χάνετε άλλο χρόνο, κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Μεγάλο ρόλο παίζει και η σωστή ενυδάτωση. Η αυξημένη κατανάλωση νερού θα δράσει ευεργετικά στη διαδικασία αποβολής του ήδη κατακρατηθέντος νερού, απαλύνοντας την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα. Προσοχή! Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει την αποβολή πολύ σημαντικών συστατικών, όπως ηλεκτρολύτες, βιταμίνες κ.λπ. Μια καλή ημερήσια κατανάλωση είναι 1,5 λίτρο, αυτό όμως εξαρτάται και από τη σωματική δραστηριότητα του κάθε ατόμου. Συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο για ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής αλλά και για να ενημερωθείτε σχετικά με την κατάσταση της θρέψης σας.

— Εσείς τι συμβουλεύετε τις γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να νιώσουμε καλά με το σώμα μας;

Όπως έχει φανεί από πολλές έρευνες, οι περισσότερες γυναίκες κρίνουν το σώμα τους πολύ αυστηρά. Οι συμβουλές μου είναι: α) Πετάξτε τη ζυγαριά. Έχουμε καλύτερο έλεγχο του τι τρώμε και του βάρους μας όταν δεν ζυγιζόμαστε. Δεν είμαστε κρύα, μασίφ αγάλματα, ώστε να έχουμε πάντα στάνταρ διαστάσεις και βάρος! β) Να λέτε θετικές φράσεις καθημερινά. Μία φράση που πρέπει να λέμε στον καθρέφτη μας πάνω από τρεις φορές είναι η εξής «Σέβομαι και αποδέχομαι τη μοναδικότητα και το μεγαλείο της ύπαρξής μου». γ) Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας. Μια γυναίκα, έχοντας υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με σωστή διατροφή, άσκηση και καλή διάθεση αποκτά τρομερή αυτοπεποίθηση. Κι αυτό συμβαίνει οργανικά. Ένα άτομο που δεν τρέφεται σωστά, λόγω των χαμηλών επιπέδων σακχάρου, σεροτονίνης και ενδορφινών μπορεί να νιώθει συνεχώς κούραση, δυσκολία στη συγκέντρωση, ανεξήγητο θυμό, επιθυμία για ζάχαρη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, συναισθηματική φόρτιση, αίσθημα απομόνωσης και κατάθλιψη. Αυτό καταλήγει σε υπερφαγικά επεισόδια, ενοχές και κίνδυνο για διατροφικές διαταραχές. Μια γυναίκα που αγαπά και σέβεται τη διαφορετικότητα του σώματός της και δεν κάνει αρνητικές σκέψεις γι' αυτό θα έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, θα νιώθει σιγουριά και θα μπορεί να ελέγχει και να συντηρεί το βάρος της για πάντα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να μην ασχολούμαστε με τον βάρος μας αλλά με το τι τρώμε καθημερινά. Άλλωστε, το είπε και ο Ιπποκράτης: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».

Η Βαγιώτα Βάσω είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Master Practitioner on eating disorders and obesity και TRX Suspension Trainer

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πότε, επιτέλους, θα κουμπώσει το τελευταίο κουμπί του τζιν;

Υγεία & Σώμα / Πότε, επιτέλους, θα κουμπώσει το τελευταίο κουμπί του τζιν;

Πόσες φορές έχουμε μπει στη διαδικασία να χάσουμε κιλά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Ποιοι είναι οι λόγοι που δυσκολευόμαστε; Ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Γιάννης Δημακόπουλος απαντά.
ΦΙΛΙΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
6 μύθοι περί ομορφιάς που εξακολουθούμε να πιστεύουμε (και πολύ κακώς!)

Υγεία & Σώμα / 6 μύθοι περί ομορφιάς που εξακολουθούμε να πιστεύουμε (και πολύ κακώς!)

Πώς γίνεται και ενώ έχουμε δοκιμάσει κάτι, έχουμε πειστεί για την ανεπάρκεια του και όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει βελτιωμένη εκδοχή του... Να, μερικές τέτοιες περιπτώσεις
THE LIFO TEAM
Ένας παράδοξος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Υγεία & Σώμα / Ένας παράδοξος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Αν έχετε πειστεί ότι κρέμες, οροί και λοιπές πανάκριβες θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα, ίσως υπάρχει κάτι πολύ φθηνότερο που μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικό
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό με την αναγκαία λήψη τροφής καθε 3 ωρες .... Σε ενα υγιη οργανισμό, σε περιπτωση ενδοιας γλυκόζης,αυτη θα παραχθει απο το ηπαρ και τους νεφρους του από τις αποθηκες γλουκαγονου. Αν τυχον αυτες εξανλτηθουν (περιπου 24 ωρες ασιτιας) ο οργανισμος μαςθα αρχιζει να καταβολίζει λιπαρα οξεα , μυς κτλ. Ο καρδιακος και ο σκελετικός μυς "τρεφεται" με σχεδον κάθε βασική υλη. Μονο ο εγκεφαλος θελει γλυκοζη για να λειτουργησει... Επομένως αν καποιος δεν ειναι διαβητικός, νεφροπαθης ή με σοβαρο ενδοκρινολογικο προβλημα , δε χρειαζεται να υστεριάζεται ....
Κατ αρχήν δεν διαφωνώ καθόλου,αντίθετα επικροτω απολυτα τα βασικά όπως η επικέντρωση στο ποιοτικό φαγητό ,με ισορροπία διατροφικών ομάδων και focus στο πώς νιώθει κανεις όπως και στην γυμναστική σαν αναπόσπαστο μερος της ζωής.Σε αντίθεση με το εμμονικό ζύγισμα που πολλές φορές αντικατοπτρίζει μόνο αλλαγες στην κατακράτηση υγρών,η τις quick fix διαιτες- για-να-χάσω τα κιλά και να γυρίσω στην τακτική υπερκατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων θρεπτικά κενών τροφών.Δεν είμαι αρχάρια ούτε στη γυμναστική ούτε στα διατροφικά προβλήματα ,αλλά πραγματικά η διαιώνιση μύθων ή έστω βέλτιστων αλλα καθόλου απαραίτητων πρακτικών όπως το να τρώει κανείς ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ απαρέκλιτα (6?8? φορες,να σηκωνομαστε κι απ τον ύπνο?)η οτι οι μυς καθε χωριστης μυικης ομαδας θ αυτοκτονήσουν αν κάποιος δεν τους γυμνάσει για 72 συνεχόμενες ωρες μαλλον στο ψυχαναγκασμο και στη δημιουργία τρομακτικής εικόνας' τι τέρας πειθαρχίας πρέπει να ναι ένας φυσιολογικός ανθρωπος με 8ωρα,οικογένειακες/κοινωνικες υποχρεώσεις για να χει ενα υγιές γυμνασμένο σώμα'συμβαλουν παρά στην υγιή σχέση με το σώμα και το φαγητό
Μία μόνο παρατήρηση:Τα λέει πάρα πολύ σωστά η κυρία στο άρθρο (αν και δεν διαχωρίζει την cellulite -που είναι αισθητικό μόνον θέμα- με την cellulitis που είναι ιατρική ορολογία για συγκεκριμένη άσχετη φλεγμονή) με μία μόνο ένστανση στην πρώτη πρώτη παράγραφο. "Αιτίες της είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η κληρονομικότητα (DNA), η καθιστική ζωή και η λήψη ορισμένων φαρμάκων: όλα αυτά συμβάλλουν στην εμφάνισή της."Πώς τότε εξηγείται ότι όλα τα μωράκια έχουν κυτταρίτιδα στον πωπό τους; Κάτι κάνουν λάθος;;; Οι άντρες γιατί δεν έχουν;Οπωσδήποτε δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί εντελώς το θέμα της "όψης φλοιού πορτοκαλιού" (όρος που προτιμώ για τους λόγους που ανέφερα).