«Δύσκολες ώρες, αλλά η Εκκλησία είναι ζωντανή»

«Δύσκολες ώρες, αλλά η Εκκλησία είναι ζωντανή» Facebook Twitter
1

Χιλιάδες πιστοί απ' όλη την Ιταλία κατέκλυσαν σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την τελευταία δημόσια εμφάνιση του πάπα Βενέδικτου 16ου, πριν από την αυριανή επίσημη παραίτησή του. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ξεπέρασαν τις 200.000.

Ο ποντίφικας, που έφτασε στην πλατεία με το «παπικό όχημα», χαιρέτησε συγκινημένος τους πιστούς και διαβεβαίωσε ότι παρά τις δύσκολες ώρες, η Εκκλησία παραμένει ζωντανή, και ο ίδιος δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει.

"Ευχαριστούμε Άγιε πατέρα" γράφει το πανό

 "Ευχαριστούμε Άγιε Πατέρα" γράφει το πανό

«Η εκκλησία έζησε ευτυχισμένες μέρες, αλλά επίσης στιγμές που δεν ήταν εύκολες, κατά τις οποίες, αισθάνθηκα σαν τον Άγιο Πέτρο στην βάρκα με τους ψαράδες. Ο Κύριος έμοιαζε να κοιμάται, αλλά πάντα ήξερα ότι βρισκόταν μέσα στην βάρκα. Η βάρκα της εκκλησίας δεν είναι δική μου, δεν είναι δική μας, είναι δική τους, και ο Κύριος δεν θα την άφηνε να βυθιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Βενέδικτος.

Πλάνα από την άφιξη του πάπα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Μετά την αυριανή αποχώρησή του από τα καθήκοντά του, ο Βενέδικτος θα μείνει γνωστός ως «επίτιμος πάπας», θα εξακολουθήσει να φέρει το παπικό όνομα «Βενέδικτος ΙΣτ'», αντί για το κοσμικό όνομα, Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ενώ θα εξακολουθεί να φορά το διακριτικό λευκό του ράσο, χωρίς κάπα ή στολίδια. Το χρυσό δακτυλίδι θα το παραδώσει, ενώ η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί με τον ίδιο τρόπο που γίνεται όταν ένας πάπας πεθαίνει.

Τις τελευταίες ώρες ως πάπας, θα τις περάσει ο Βενέδικτος στην κατοικία του στο Βατικανό, όπου θα αποχαιρετίσει τους καρδιναλίους που βρίσκονταν στις υπηρεσίες του τα οκτώ χρόνια που διετέλεσε στο αξίωμα. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει με ελικόπτερο στην παπική κατοικία το Καστέλ Γκαντόλφο, περίπου 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια