Τουλάχιστον 320 πτώματα αμάχων βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε προάστιο της Δαμασκού

Τουλάχιστον 320 πτώματα αμάχων βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε προάστιο της Δαμασκού Facebook Twitter
2

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησε σήμερα ότι καταδικάζει κατηγορηματικά τη σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον αμάχων στην Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, όπου βρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 320 πτώματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας και καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή τη βία. Είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Μάικλ Μαν, ο οποίος εκπροσωπεί την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Οι συνθήκες της σφαγής στην Νταράγια «δεν είναι εντελώς ξεκάθαρες», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Όμως, πρόσθεσε, οι αυτουργοί της, όποιοι κι αν είναι, «πρέπει να τιμωρηθούν».

Η Ε.Ε. «καταδικάζει ανεπιφύλακτα τις βιαιότητες που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς (του Μπασάρ αλ Άσαντ) εναντίον του συριακού λαού», υπενθύμισε ο Μαν, ο οποίος ζήτησε επίσης να υπάρξει μια «δημοκρατική μετάβαση» στη Συρία. Η Ε.Ε. υποστηρίζει «όλες τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που πιστεύουν στα δικαιώματα του ανθρώπου και τη δημοκρατία», τόνισε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"Οι συνθήκες της σφαγής στην Νταράγια «δεν είναι εντελώς ξεκάθαρες», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.""Η Ε.Ε. «καταδικάζει ανεπιφύλακτα τις βιαιότητες που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς (του Μπασάρ αλ Άσαντ) εναντίον του συριακού λαού», υπενθύμισε ο Μαν, ο οποίος ζήτησε επίσης να υπάρξει μια «δημοκρατική μετάβαση» στη Συρία."Τι προπαγανδιστική παραπληροφόρηση είναι αυτή εκ μέρους της Ε.Ε.;