Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει την El Dorado για τις επενδύσεις σε Σκουριές και Πέραμα

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει την El Dorado για τις επενδύσεις σε Σκουριές και Πέραμα Facebook Twitter
3

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των επενδύσεων στη Χαλκιδική έλαβε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο πρόεδρος της El Dorado Gold, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στον Καναδά. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλει στη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας, καθώς και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Και πάλι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Πολ Ράιτ ανέφερε σε ενημέρωση αναλυτών χρηματιστηριακών οίκων της εταιρίας και σε μετόχους της ότι έχει τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για την έκδοση άδειας για το Πέραμα στον Έβρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε ότι σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό απέσπασε τη δέσμευσή του για τη νέα επένδυση, παρ' ότι ακόμη αναμένεται η κυβερνητική απόφαση για τα μεταλλευτικά τέλη.

Εν τω μεταξύ, και σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο κ. Σαμαράς είχε εκφραστεί υπέρ της επένδυσης της εταιρίας και στο Πέραμα Έβρου, λέγοντας: «Αυτή είναι μια επένδυση την οποία επιθυμούμε πάρα πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα τελεσφορήσει μέσα στις επόμενες 10 μέρες».

Όμως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωση του με αφορμή τη συγκεκριμένη θέση του πρωθυπουργού, δηλώνει αντίθετο σε μια τέτοια επένδυση, κάνοντας λόγο για τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον. Σε σχέση με τη δήλωση σημειώνεται ότι έγινε ενώ «μέχρι τώρα δεν υπήρξε ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αδειοδότηση της εταιρίας ELDORADO.»

Το ΓΕΩΤΕΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το ΓΕΩΤΕΕ, με τα παραρτήματά του στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία, έχει εκφραστεί αρνητικά και παλιότερα σε οποιαδήποτε εξόρυξη χρυσού με τη χρήση κυανιούχων αλάτων, λόγω των τεράστιων κινδύνων που ελλοχεύουν τόσο για τον δηλητηριασμό ανθρώπων και ζώων, όσο και την μη αντιστρεπτή ρύπανση του υπέργειου και υπόγειου περιβάλλοντος, με τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και υγείας των πολιτών αλλά και της αειφορίας της γης μας. Πρόκειται περί ενός περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά αμφισβητήσιμου έργου ως προς την αξία του με μη αντιστρεπτές συνέπειες. Με την βιασύνη του κ. Σαμαρά, με Fast track τρόπο έρχονται η σταδιακή ακύρωση των δραστηριοτήτων γεωργία- κτηνοτροφία- αλιεία που ως τώρα ασκούσαν οι κάτοικοι, αφού κανείς δεν θα αγοράζει τα προϊόντα της περιοχής και θα βγουν από τις αγορές σιγά σιγά όλα τα αγροτικά προϊόντα της αμφισβητήσιμης περιβαλλοντικά Θράκης. Επιπλέον εκμηδενίζεται κάθε προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η αξία της γης τόσο για οικιστική όσο και για γεωργική χρήση.»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM