Προειδοποίηση Σόιμπλε: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα

Προειδοποίηση Σόιμπλε: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα, μίλησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal. Σε μια τέτοια περίπτωση, ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο και θα χρειαστεί ένα καινούριο.

Ειδικότερα, ανέφερε πως «εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση για τη δεύτερη αξιολόγηση, και αν το ΔΝΤ δεχθεί τις συνέπειες από κάτι τέτοιο, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι παρωχημένο. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία συμμετοχής του ΔΝΤ».

«Αν καταστεί παρωχημένο (σ.σ. το πρόγραμμα), τότε θα έχουμε μία κατάσταση, στην οποία θα χρειαστεί να βρούμε κάτι καινούριο. Δεν θα συνιστούσα κάτι τέτοιο στην ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Αλλά θα ήμουντελείως ψύχραιμος. Η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) θα πρέπει πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει αν θα εγκρίνει ή όχι τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα», τόνισε ο Σόιμπλε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε σήμερα πως εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, όπως προβλεπόταν όταν καταρτίστηκε, αυτό θα αποτελούσε μία θεμελιώδη αλλαγή του προγράμματος και θα απαιτούσε την έγκριση της γερμανικής Βουλής. Ο ίδιος τόνισε ότι «θα θέλαμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ», γιατί αυτό προβλεπόταν στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εγώ λέω να τους απειλήσουμε με χρεοκοπία. Να δείτε που - πως το έλεγαν οι Συριζαίοι - σε 2 ώρες ΤΟ ΠΟΛΎ θα μας ψάχνουν στο τηλέφωνο να μας δανείσουν!!!! Πάντως μπορούμε να μην δανειστούμε από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Υπάρχουν κι αλλού λεφτά, αρκεί να μην είσαι νενέκος σαν τον ΓΑΠ που μας χρεοκόπησε, γνωστές ιστορίες, τα θυμόμαστε όλοι. Έτσι παιδιά, μην τα ξεχνάμε αυτά. ====---