Aνήλικοι, νοικοκυρές και δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ των Ελλήνων καταθετών της HSBC Ελβετίας

Aνήλικοι, νοικοκυρές και δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ των Ελλήνων καταθετών της HSBC Ελβετίας Facebook Twitter
2

Τα Νέα» αποκαλύπτουν τα στοιχεία των 2.148 πελατών με ελληνικό ενδιαφέρον που εντοπίζονται στην πρόσφατη αποκάλυψη SwissLeaks με καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων στην HSBC.

Τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν ένα πραγματικό αναπάντεχο σε ποικιλία επαγγελματικό προφίλ που χωρίζεται σε 28 βασικές ομάδες καταθετών.

Την πρωτιά στη λίστα με τα περισσότερα ποσά κατέχουν τα στελέχη επιχειρήσεων με 236 εκατ. δολάρια. αν μοιράζονται σε 67 λογαριασμούς. Περισσότερες βέβαια αριθμητικά στη λίστα είναι οι νοικοκυρές οι οποίες εμφανίζονται σε 95 λογαριασμούς και μοιράζονται 95 εκατ. δολάρια.

Μεγάλα είναι τα ποσά που μοιράζονται οι συνταξιούχοι καθώς 225.600.000 δολάρια εμφανίζονται σε 82 λογαριασμούς και ξεπερνούν ακόμη και τους εφοπλιστές των ναυτιλιακών που σε 45 λογαριασμούς κατέχουν 217.800.000 δολάρια. 

 

Ανάμεσα στις κατηγορίες που έχουν ενδιαφέρον είναι και αυτή των δημοσίων υπαλλήλων με 14 λογαριασμούς να μοιράζονται πάνω από 8 εκατ. δολάρια και 20 επιπλέον λογαριασμοί να δείχνουν μηδενικοί. Περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια μοιράζονται τέσσερις λογαριασμοί καλλιτεχνών και 29.300.000 δολάρια είναι τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς 4 προσώπων που δηλώνουν εκδότες, δημοσιογράφοι ή σκιτσογράφοι.

 

Η πιο χτυπητή ίσως περίπτωση της λίστας είναι αυτή των τριών ανηλίκων που μοιράζονται 2.800.000 δολάρια. Στη λίστα υπάρχουν επίσης 12 εισαγωγείς-εξαγωγείς με 82.600.000 δολάρια, 43 δηλωμένοι χωρίς επάγγελμα με 34.700.000 δολάρια και 67 στελέχη επιχειρήσεων/πρόεδροι ΔΣ  με 236.500.000 δολάρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Υπάρχουν και χειρότερα φίλε μου, γιατί εγώ δεν έχω λεφτά, αλλά έχω χρέος, κι ενώ δουλεύω απο τα 12 (είμαι 54) στην οικοδομή, οι Γερμανοί με είπαν τεμπέλη, και οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα για να μη τους βγάλουν ψεύτες, εξαφάνισαν την οικοδομική δραστηριότητα, κι έτσι κάθομαι και τεμπελιάζω δύο χρόνια τώρα.