Ποιοι θα είναι στο δείπνο με τον Ομπάμα και ποιοι «κόπηκαν»

Ποιοι θα είναι στο δείπνο με τον Ομπάμα και ποιοι «κόπηκαν» Facebook Twitter
1

Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τελικά μια θέση στο αυριανό τραπέζι του επίσημου γεύματος που παραθέτει το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Το γεγονός πως πρόσκληση για το δείπνο δεν έλαβαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Κ. Μητσοτάκης. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα.»

Το protothema.gr αναφέρει πως η επιλογή των περίπου 120 προσώπων που αναμένεται να παρακαθήσουν στο επίσημο δείπνο της Τρίτης έγινε σύμφωνα με όσα ορίζει το αυστηρό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο επίσημο δείπνο θα μετέχουν περίπου σαράντα μέλη της αμερικανικής αποστολής και της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα. Ωστόσο από καμία πλευρά δεν θα μετέχουν επιχειρηματίες, ενώ έχουν προσκληθεί 80 περίπου Έλληνες αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός των δύο προέδρων, στο δείπνο θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Πρόκληση έλαβαν επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Άμυνας Πάνος Καμμένος, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Στο δείπνο έχουν προσκληθεί πρώην πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος). Επίσης αναμένεται να παρευρεθούν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις και σύμφωνα με πληροφορίες και ο Αρχιεπίσκοπος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι εκάστοτε παρόμοιες λίστες προτείνονται από τις εκάστοτε γνωστές - άγνωστες οργανώσεις, και εγκρίνονται και συντάσονται μήνες πριν στην Ουάσιγκτον.Απορώ με τον Λεβέντη που τάχα δεν το ήξερε, ενώ άλλα και άλλα τα ξέρει από χρόνια πριν πότε θα συμβούν.