Παππάς: Αν το ΣτΕ ακυρώσει το νόμο μας τότε γυρίζουμε στην προτεραία κατάσταση

Παππάς: Αν το ΣτΕ ακυρώσει το νόμο μας τότε γυρίζουμε στην προτεραία κατάσταση Facebook Twitter
2

Ο υπουργός Επικρατείας, μίλησε απόψε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με το ΣτΕ και την αποτυχία συγκρότησης του ΕΣΡ.

Τυχόν ακύρωση του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση και θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους «νέους παίκτες» στο τηλεοπτικό πεδίο τόνισε o Νίκος Παππάς.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει... Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός κατηγόρησε δε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ΜΜΕ ότι «έχουν επιλέξει οδό δημόσιας άσκησης πιέσεων στους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά αυτοί δεν 'τσιμπάνε'».

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει σταθερή προσήλωση στην ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ και ζήτησε συγκρότησή του με όρους συναίνεσης. «Ο πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες συγκρότησης, αν είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα ήμασταν σε διαφορετική κατάσταση, δεν συνέβη, προχωρήσαμε στη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για «μεθοδευμένη άρνηση» στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε στρέβλωση οι πάροχοι περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου (σ.σ DIGEA).

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο είναι υψηλό και στάθηκε στην ανάγκη «να προχωρήσουμε παρακάτω», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού ως «αντισυνταγματική πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες ότι με το νόμο για τις άδειες 1.000 εργαζόμενοι των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν βρίσκονται προ του φάσματος της ανεργίας, υποστήριξε ότι με το υφιστάμενο καθεστώς θα επικρατούσε χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και διαρκώς μειούμενη απασχόληση, ενώ με τον κυβερνητικό νόμο εξασφαλίζονται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας που θα αυξηθούν.

«Οι αποτυχόντες βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, ενώ θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε κάποιες επιχειρηματικές επιλογές, για να διασώσουν τις θέσεις εργασίας» σχολίασε.

πηγή: skai.gr

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει... Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός."Μηπως να εκανε τον διαγωνισμο μετα την οριστικη αποφαση του ΣτΕ, λεω τωρα; Η λαιμαργια για το Συριζαchannel μαλλον ηταν το μονο που σκεφτοταν...
Γράφει ο Καρύπογλου στο φεησμπούκ:Ο Παππακός είπε ότι το ΣτΕ δεν μπορεί να κηρύξει τον "νόμο" του αντισυνταγματικό γιατί θα είναι σαν να λέει ότι το δημόσιο πρέπει να βγάλει λεφτά από το ταμείο του για να επιστρέψει τις προκαταβολές. Άμα υπερασπιστώ κανέναν κατηγορούμενο για κλοπή, θα το δοκιμάσω στην αγόρευσή μου: "Κύριε Πρόεδρα, κύριοι δικαστάδες, δεν είναι δυνατόν να καταδικάσετε τον κατηγορούμενο για κλοπή, διότι τα λεφτά τα έχει φάει ήδη". =======