Απορρίφθηκε η τροπολογία της ΝΔ για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Απορρίφθηκε η τροπολογία της ΝΔ για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Απορρίφθηκε στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία και προέβλεπε την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τους οφειλέτες του Δημοσίου, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Την απόρριψη ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης παραπέμποντας την επίλυση του θέματος στο άμεσο μέλλον, οπότε και η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία της ΝΔ προέβλεπε την αναστολή έως τα τέλη του 2017 της κατάσχεσης ακινήτων για οφειλές προς το Δημόσιο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α)Το συγκεκριμένο ακίνητο να χρησιμεύει ως κύρια κατοικία,


β) Το ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο και τα 23.600 για ζευγάρια. Το ποσό για ζευγάρια προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί.


γ) Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη. Αυτό προσαυξάνεται κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Θυμάμαι ένα χαριτωμένο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικό με τον κομήτη που δεν πέρασε από τη γη. Μέσα σε αυτό υπήρχε και μία μαγική φράση: ''Καμία οικογένεια δεν ανησυχεί ότι θα χάσει το σπίτι της''. Άρα, καλώς απέρριψαν οι άνθρωποι την τροπολογία, το έλεγε και το σποτ ότι κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί...