Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου

Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου Facebook Twitter
24
Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου Facebook Twitter

Μεγάλη αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα λεγόμενα του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που αποκάλυψε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν του εκμυστηρεύτηκε, ότι μία μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η Ελλάδα διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία "νέες δραχμές".

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο των δημοσιογράφων Fabrice Lhomme και Gérard Davet, στις 6 Ιουλίου, την επόμενη ημέρα δηλαδή του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε και τελικά κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πούτιν επικοινώνησε με τον Ολάντ. Στη συνομιλία, ο ρώσος Πρόεδρος φέρεται να δηλώνει στον αιφνιδιασμένο Ολάντ ότι "η Ελλάδα μας ζήτησε να εκτυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτική μηχανή για να το κάνουν". Ο Φρανσουά Ολάντ άκουσε τον Πούτιν να ζητά την άποψή του αλλά, σχεδόν αμέσως, να συμπληρώνει "ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου αυτό που επιθυμούμε".

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται, στο ίδιο απόσπασμα, να εκμυστηρεύεται στους δύο δημοσιογράφους ότι προβληματίστηκε για τα κίνητρα του Ρώσου Προέδρου ("ήθελε να μου πει ότι, κατά την άποψή του, ήταν ένα ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε").

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου: Ουδέποτε τέθηκε θέμα δραχμής

Τη σχετική εξιστόρηση Ολάντ διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Βλαντιμιρ Πούτιν υπήρξαν περισσότερες της μίας. "Ωστόσο, ποτέ δεν ετέθη τέτοιο θέμα (σ.σ. να τυπωθούν δραχμές) προς τον Ρώσο Πρόεδρο" προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: "Ίσα - ίσια, κοινός τόπος και των δύο υπήρξε πάντοτε ότι η μόνη προοπτική για την Ελλάδα είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη".

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM