ΗΠΑ: "Aκραία κι "εκ του προχείρου η "συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιντ "

ΗΠΑ: "Aκραία κι "εκ του προχείρου η "συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιντ " Facebook Twitter
3

Στη συνήθη, ακραία κι ασυγκράτητη, συμπεριφορά του ρεπουμπλικανού διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δεν μπόρεσε να τη χαλιναγωγήσει ούτε και στη χθεσινοβραδινή του αναμέτρηση με τη δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, στέκονται σχεδόν στο σύνολό τους τα άρθρα των αναλυτών στα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης—ακόμη και στα φιλικά προσκείμενα στο συντηρητικό στρατόπεδο.

Ενδεικτικά, ο αναλυτής της Ουάσιγκτον Ποστ Ντάνα Μίλμπανκ, συνοψίζοντας το κείμενό του, τονίζει πως η σκόπιμη αγένεια του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία αποδείχθηκε η επικοινωνιακή του Αχίλλειος Πτέρνα.

 

«Ο Ντόναλντ Τραμπ πάσχισε να δείξει την καλλίτερη διαγωγή του», αναφέρει προλογίζοντας, σημειώνοντας παρακάτω ορισμένες στιγμές, οργισμένου και προσβλητικού ξεσπάσματος του ρεπουμπλικανού υποψήφιου όχι μόνον απέναντι στην δημοκρατική αντίπαλό του, αλλά και κατά του συντονιστή της αντιπαράθεσης Λέστερ Χολτ.

 

«Ο Τραμπ είχε επιτυχία στην εκστρατεία του για το χρίσμα με τις ύβρεις, τις διακοπές και τη συνθηματολογία. Όμως, αυτά δεν λειτούργησαν στην 90λεπτη αντιπαράθεση της Δευτέρας. Η Κλίντον που ένοιωθε στριμωγμένη για την τηλεοπτική αναμέτρηση είχε προετοιμασθεί καλά. Ο Τραμπ, όμως επιμελώς κι επιδεικτικά αμέλησε την προετοιμασία, παίζοντας το γνώριμο σκετς του τεμπέλη που πίνει μπύρα πίσω από την κερκίδα, ενώ ο αγαπημένος του καθηγητή λιώνει στη βιβλιοθήκη.

 

Όμως το βράδυ της Δευτέρας αποδείχθηκε η εκδίκηση του σπασίκλα», πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του, ο βραβευμένος με Έμμυ αναλυτής του διαδικτυακού περιοδικού politico.com Τζεφ Γκριν τονίζει στο άρθρο του «Αυτός ήταν ο Τραμπ που η Χίλαρι ήθελε να δει η Αμερική—όμως λειτούργησε αυτό;», ναι μεν παραδέχεται πως ο ρεπουμπλικανός έχασε στα σημεία λόγω της ακρότητάς του, όμως εκφράζει τις επιφυλάξεις του εάν τούτη η ‘ρηξικέλευθη’ ακρότητά του δεν πρόκειται να μακροπρόθεσμα να εκτιμηθεί από το εκλογικό σώμα ως μία διαφορετική και πιο ελκυστική προσέγγιση της πολιτικής από αυτήν που αντανακλά η συμβατικότερη Κλίντον.

 

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Κλίντον θα ανακηρυχθεί νικητής αυτής της αντιπαράθεσης. Με βάση τα παραδοσιακά μέτρα και σταθμά, ναι ήταν. Αλλά κάτι έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής σε αυτή η εκστρατεία, είναι ότι τα παραδοσιακά μέτρα έχουν αποτιμηθεί με πολύ χαμηλό βαθμό εν σχέσει προς ό,τι έχει συμβεί. Και θα ήμουν πολύ εφεκτικός ως προς την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των παραδοσιακών μέτρων σε αυτή την αντιμαχία».

 

Εν χορώ οι δυο αναλυτές της Huffington Post Χάουαρντ Φάινμαν και Σ.Β. Ντέιβ συμφωνούν πως η αυτοσχεδιαστική, συναισθηματική, παρουσία του Τραμπ ήταν ό,τι χειρότερο έχει παρουσιασθεί στην ιστορία του θεσμού της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης. «Απ’ ό,τι φαίνεται ο νέος, βελτιωμένος Τραμπ δεν είναι και τόσο βελτιωμένος χωρίς το χειρόγραφο», τονίζει ο Ντέιβ, ενώ ο Φάινμαν υπερθεματίζει υποστηρίζοντας ότι «η παρουσία του Τραμπ ήταν η χειρότερη ποτέ».

 

 

Πηγή: Washington Post-Politico-Huffington Post/ΑΜΠΕ

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Ο ίδιος κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα αρχεία από την έρευνά του σε βάρος του μεγαλοεπενδυτή για διακίνηση ανθρώπων και ακολούθως, προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει ασυλία στην πρώην σύντροφό του
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 67 Παλαιστίνιους που ζητούσαν βοήθεια, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Νεκροί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιοι που ζητούσαν βοήθεια- Κινδυνεύει με λιμοκτονία ο θύλακας

Οι IDF δήλωσαν ότι είχαν «ρίξει προειδοποιητικά πυρά» για να απομακρύνουν «μια άμεση απειλή» και αμφισβητούν τον αριθμό των νεκρών που δίνει η Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Διεθνή / Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει
LIFO NEWSROOM
Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια - Μια ματιά στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

Διεθνή / Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια: Μέσα στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

«Κάθε φορά που ξεκινούσε το μάθημα, η δασκάλα μάς έβαζε να σηκωθούμε, να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να ακούσουμε τον ρωσικό εθνικό ύμνο»
LIFO NEWSROOM
Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Διεθνή / Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Τουρκία και Κύπρος τιμούν διαφορετικά την 20ή Ιουλίου, με μνήμες, επιμνημόσυνες τελετές και δηλώσεις που αναζωπυρώνουν τις ιστορικές πληγές. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «μακρύ δρόμο μπροστά»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Διεθνή / Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Η συλλογή «Let the Light In» περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» στη νότια Γαλλία στις αρχές των 00s, την εποχή της σχέσης του με τη Βανέσα Παραντί
LIFO NEWSROOM
Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Διεθνή / Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Το Gaza Marine εντοπίστηκε το 2000, αλλά έκτοτε η εκμετάλλευσή του εμποδίζεται από νομικές αντιπαραθέσεις και την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει ανάπτυξη των κοιτασμάτων
LIFO NEWSROOM