Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου

Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου Facebook Twitter
5

Οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου τίθενται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση του ενδεχομένου να βοήθησε κάποιος τον δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θέσει τέρμα στη ζωή του.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, όπου γίνεται αναφορά σε γιατρό, ο οποίος αρχικά είχε υποσχεθεί στον εκλιπόντα να τον βοηθήσει με ειδική ένεση για την ευθανασία που επιθυμούσε. Στο κείμενο σημειώνεται πως αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει. Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται πως ο Αλέξανδρος Βέλιος, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, μιλούσε για «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και εξασφάλισε από κάπου την επίμαχη ένεση την οποία, όμως, πιθανόν δεν χρησιμοποίησε.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM