Φίλης: «Νόμιμη και ηθική η απόσπαση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο ΕΜΠ»

Φίλης: «Νόμιμη και ηθική η απόσπαση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο ΕΜΠ» Facebook Twitter
9

«Νόμιμη» αλλά και «ηθική» χαρακτήρισε την απόσπαση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, με την οποία ρωτά με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις πήρε την απόσπαση.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που συζητείται το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, έκανε λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» επειδή, όπως ανέφερε, η κ. Μπαζιάνα είναι σύζυγος του πρωθυπουργού. Ο υπουργός προσέθεσε ότι δεν είναι φέτος η πρώτη φορά που η κ. Μπαζιάνα πάει στο Πολυτεχνείο, αλλά η τέταρτη, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες αποσπάσεις είχαν υπογραφεί από υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Λοβέρδο και Αρβανιτόπουλο.

«Η κ. Μπαζιάνα έχει όλα τα επιστημονικά εφόδια για να πάει σε μια θέση που προβλέπει αυξημένες υποχρεώσεις και όχι για να αποστρατευτεί ή να βολευτεί, όπως διατείνονται κάποιοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM