Σοκαριστικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει πώς τα εκκολαπτήρια ξεφορτώνονται εκατομμύρια άχρηστους αρσενικούς νεοσσούς

Σοκαριστικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει πώς τα εκκολαπτήρια ξεφορτώνονται εκατομμύρια άχρηστους αρσενικούς νεοσσούς Facebook Twitter
9

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια αρσενικά κοτόπουλα σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Αυστραλία με δύο διαδικασίες: H μία είναι τα δηλητηριώδη αέρια. Η άλλη είναι αυτή που αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο που σοκάρει και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις φιλοζωικές αλλά και χιλιάδες πολίτες.  

Την ίδια μέρα που γίνεται η εκκόλαψη, οι νεοσσοί περνάνε από έλεγχο και ξεχωρίζονται τα θηλυκά από τα αρσενικά. Οι νεογέννητες κότες επιστρέφουν στις εγκαταστάσεις για να αναπτυχθούν και να μπουν στη διαδικασία παραγωγής αυγών και τα αρσενικά είναι πλέον απόβλητα και παραμένουν στο διάδρομο που τα οδηγεί ζωντανά και κατά χιλιάδες στην πολτοποίηση. 

Τα αρσενικά κοτόπουλα της βιομηχανίας δεν θεωρούνται ιδανικά για να αναπτυχθούν έστω με σκοπό εκμετάλλευσης για κρέας και είναι ένα βάρος για τις μεγάλες επιχειρήσεις του είδους. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση animal-lib.org.au και την Peta είναι το πρώτο που δείχνει ακριβώς τη διαδικασία η οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι νόμιμη και θεωρείται μέρος των βιομηχανικών στάνταρτς. 

Ωστόσο το βίντεο είναι εξαιρετικά σκληρό και αρκετοί κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα δείγματα της σύγχρονης συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι σε ζώα.

Δυστυχώς, αυτές οι πρακτικές  δεν είναι καινούργιες και είναι κοινές για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλη την Αυστραλία αλλά και σε μεγάλες βιομηχανίες ανά τον κόσμο. Η οργάνωση ζητά να συγκεντρωθούν υπογραφές σε μια μεγάλη καμπάνια που ονομάστηκε "Eggs Exposed: the Hatchery" και ζητά να απαγορευθεί η διαδικασία. Το βίντεο προκάλεσε αίσθηση στην Αυστραλία, όμως ο θόρυβος ανέδειξε μια εναλλακτική με τη χρήση νέας τεχνολογίας που ίσως φέρει ένα τέλος στον βασανιστικό θάνατο των πουλιών.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται, θα βοηθήσει τα εκκολαπτήρια να μάθουν αν ένας νεοσσός είναι αρσενικός ή θηλυκός, ενώ είναι ακόμη στο αυγό, επιτρέποντας την καταστροφή του πριν γεννηθεί και πριν φτάσει σε στάδιο που αισθάνεται πόνο.

 

Η νέα αυτή τεχνολογία βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες βιομηχανίες και όπως μεταδίδουν μμε της Αυστραλίας θα είναι διαθέσιμη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ