Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η συγκέντρωση του "Παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η συγκέντρωση του "Παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Να σχολιάσει την συγκέντρωση "Παραιτηθείτε" την Τετάρτη στο Σύνταγμα κλήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα σχετικά, υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα. «Το "παραιτηθείτε", λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

 

Σημείωσε ότι «βεβαίως, κρίνονται αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πουν ότι είναι απολίτικο και κόσμος δυσαρεστημένος, ενώ στα αλήθεια δεν πρόκειται περί τέτοιου» και προσέθεσε ότι «πρόκειται περί συγκαλύψεως στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, και καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους και την υπογραφή τους». «Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές», σχολίασε. «Προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε στην Όλγα Γεροβασίλη με μια ανάρτηση στο Twitter, όπου και ανέβασε την φωτογραφία από ένα πανό που είχαν αναρτήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Νοεμβρίου του 2012 έξω από τη Βουλή με το σύνθημα "Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα". "Σας θυμίζει κάτι; Το - παραιτηθείτε - αίτημα που κινείται εχθρικά προς τη χώρα"... !!!" σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.


Χθες, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» ανέφερε: Το Ποτάμι δεν θα φερθεί σαν τα παλιά κόμματα που καπέλωναν τις κινητοποιήσεις. Αρκετά στελέχη του βεβαίως, θα συμμετάσχοιυν για να στείλουν το μήνυμα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί». Τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, «τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα τις ημέρες των αγανακτισμένων, δεν είναι αυτοί που θα πουν στους Έλληνες τι θα κάνουν και πότε θα διαδηλώσουν».

Μαξίμου για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και το "Παραιτηθείτε": «Κοινωνική ένταση» από τα ...πανέρια

 

"Ανόητη" και "εκβιαστική", χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ και συνδέουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες της για ναυάγιο στην αξιολόγηση και τα σχέδια για δημιουργία πολιτικής κρίσης.

Ταυτόχρονα κατηγορούν τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» σε μια προσπάθεια να το συνδέσει με το αυριανό «αντικυβερνητικό event». «Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: "οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση". Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου», αναφέρουν ειδικότερα οι κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα, η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της. Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων "παραιτηθείτε", σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010-2014) ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα».


«Η ανόητη και εκβιαστική τακτική, είναι το μόνο που απομένει στην Νέα Δημοκρατία, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως «όσο και αν μάτωσε η ΝΔ για το αντίθετο, η αξιολόγηση έκλεισε, η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές ("φύγετε" ήταν εκείνο) εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο».


«Το μόνο που της απομένει, πλέον, είναι η «φυγή προς τα εμπρός δια της κοινωνικής εντάσεως». Είναι ο μόνος τρόπος να ανακοπεί, στην αρχή της, μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης, που η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίησή της», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και τονίζουν ότι αυτή η τακτική είναι μέρος ενός επικίνδυνου και ταυτόχρονα «γραφικού» σχεδίου.


«Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο; Ναι. Επικίνδυνο για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών. Κατά τα λοιπά πρόκειται για ένα σχέδιο άκρως γραφικό, βγαλμένο από τις καλύτερες παραδόσεις της πολιτικάντικης υποκρισίας και ανυποληψίας, γνήσιο τέκνο της πολιτικής απελπισίας και του ανυπόφορου επικοινωνιακού ερασιτεχνισμού που διακρίνουν τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του Μαξίμου και προσθέτουν ότι «η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν -για ευνόητους λόγους- από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόστομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι».«Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ρίχ'τους στο μπαλαούρο, Σαντσο-Πάντζα! (Μπαλαούρο: κρατητήριο, δεσμωτήριο, μπουντρούμι, φυλακή. Εξ'ου και; Μπαλαούρας). Σοβαρά τώρα: όσο και να βαυκαλίζεστε, ο λαός αυτής της χώρας δεν έριξε ποτέ κυβέρνηση--ούτε φυσικά και καμία Χούντα. Τον Όθωνα ίσως, και αυτό επειδή το ήθελαν οι Μεγάλες Δυνάμεις--και μετά ήρθε Συνταγματική Μοναρχία :-)Αν όντως βγει η μεσαία τάξη στα πεζοδρόμια αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα είναι όντως πάρα πολύ άσχημα. Λες η Ιστορία να κάνει τέτοιο χουνέρι στην "λαοπρόβλητη κυβέρνηση"; Χαχαχα!
Τους καταλαβαίνω, είχαν συνηθίσει να μιλάνε εκ μέρους του "λαού" και τώρα που τον έχουν απέναντι τους κακοφαίνεται.Μόλις πέσει ο βουλευτικός μισθός Ιουλίου θα το ξεπεράσουν.