Εξετάζουν τρόπους «αποβολής» της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Εξετάζουν τρόπους «αποβολής» της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης Facebook Twitter
4

Η Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα θεσμό που υπερασπίζεται ανθρώπινα δικαιώματα και μειονότητες. Τουλάχιστον 10 βουλευτές από διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες έθεσαν θέμα για τη συμμετοχή ενός ακροδεξιού Ούγγρου βουλευτή και της Ζαρούλια στο Συμβούλιο. Οι βουλευτές επικαλούνται άρθρα του Καταστατικού και του Κανονισμού Συνέλευσης του Συμβουλίου προκειμένου να επιτύχουν την «αποβολή» της βουλευτού της Χ.Α. Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν σχέση με το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε επιστολή από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος για τη «δράση» της Χ.Α. αλλά και τη συμμετοχή της Ζαρούλια στο Συμβούλιο. Ο κ. Μπένγιαμιν Αμπτάν, ζήτησε τον αποκλεισμό της δηλώνοντας ότι η παρουσία της αποτελεί «δυσφήμηση για την Ελλάδα» και δίνοντας έμφαση στα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά του κόμματός της.  Υπενθύμισε δε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η κ. Ζαρούλια είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα, «υπανθρώπους», τους μετανάστες.

Επιστολή προς τον Β. Μειμαράκη ζητώντας να διερευνήσει δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, είχαν στείλει και τρεις  βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και κάτι ακόμα που μάλλον οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν!Στις διάφορες επιτροπές που γίνονται στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο έιμαστε από τις ελάχιστες χώρες και η μοναδική πτωχευμένη που "στέλνει"(οι ίδιοι ζητάνε να πάνε, επειδή θεωρητικά έχουν το δικαίωμα) τόσους πολλούς βρουλευτές(πολλές φορές πάνε μέχρι και οι αναπληρωτές)!Οι οποίοι όχι μόνο δεν πατάνε σε καμία επιτροπή (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και την βγάζουν όλη μέρα στα μαγαζιά, αλλά αποζημιώνονται με 150 ευρώ την ημέρα έκαστος, επιπλέον της διαμονής τους στο ξενοδοχείο και των αεροποτικών! Την τελευταία φορά, ταξίδεψαν 14!!Βάλτε τα κάτω και υπολογίστε πόσα λεφτά χαλάστηκαν για να κάνουν κάποιοι, τονίζω, βόλτα στο Στρασβούργο!ΥΓ. Για την επιτροπή που διεξάγεται αυτές τις μέρες ο Μειμαράκης αρνήθηκε να υπογράψει το κονδύλι για όλους αυτούς και τους έστειλε στον ΥΠΕΞ...
Για να τα πάρουμε από την αρχή, ποιός ρόμπας έστειλε τη Ζαρούλια, ένα άτομο γνωστό για τις ρατσιστικές του απόψεις, να μας εκπροσωπήσει σε μια τέτοια επιτροπή; Από μόνη της μια τέτοια κίνηση κάνει μια πολύ συγκεκριμένη δήλωση: Στα θέματα αυτά, η χώρα μας πιστεύει στις φυλετικές διακρίσεις.Τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, οι κάπροι.
ενω η παρουσια των αλλων, που προκαλεσαν ανθρωπιστικό προβλημα, αποτελει διαφημιση.Ειναι καλως η κακως εκλεγμενη απο τον Ελληνικο Λαό.αν θελουν να την περιθωριοποιήσουν, να βγαλουν την Χ.Α εκτος νομου.