Συνελήφθη ο ένας από τους Βουλγάρους που κυνηγούσαν μετανάστες στο δάσος

Συνελήφθη ο ένας από τους Βουλγάρους που κυνηγούσαν μετανάστες στο δάσος Facebook Twitter
1

Ένας Βούλγαρος που φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει πολίτες να έχουν συλλάβει και να δένουν μετανάστες, συνελήφθη σήμερα από τις αρχές όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της χώρας,  μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση αυτή τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στο εξωτερικό.

Οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών αυτής της «πολιτοφυλακής» αυτόκλητων «τιμωρών» που συμμετείχαν στο επεισόδιο σε ένα δάσος κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και προβλήθηκε την Δευτέρα από τα βουλγαρικά τηλεοπτικά κανάλια, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ορισμένων πολιτικών κομμάτων.

Η εισαγγελία διενεργεί έρευνες για «παράνομη στέρηση της ελευθερίας», μια κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης δύο ετών, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ. «Είναι απολύτως απαράδεκτο αυτά τα πρόσωπα ή οι οργανώσεις, είτε αποκαλούνται "΄ταγματα άμυνας" είτε "μονάδες συνεργασίας", να υποκαθιστούν τα όργανα του κράτους και να επιδίδονται σε αυτό που τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν "κυνήγι" των προσφύγων», υπογράμμισε.

Οι πρωτοβουλίες των αυτοαποκαλούμενων «τιμωρών» που κυνηγούν τους μετανάστες στα σύνορα πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες στη Βουλγαρία, ιδίως στη μεθόριο με την Τουρκία.

«Σήμερα θα πρέπει να επαγρυπνούμε ότι μόνο για εκείνους που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα αλλά και για εκείνους που θέλουν να αποκομίσουν οφέλη. Οικονομικά ή για μια φτηνή και επικίνδυνη δόξα» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπουσβάροβα.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένα μέλος της πολιτοφυλακής «οργάνωση άμυνας των Βούλγαρων πολιτών» διαβεβαίωσε ότι η δράση της θα συνεχιστεί. «Δεν τους κακομεταχειριζόμαστε, τους σταματάμε και καλούμε την αστυνομία», είπε ο άνδρας αυτός αναφερόμενος στους μετανάστες.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που προκάλεσε την αντίδραση οργανώσεων τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στο εξωτερικό:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM