Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα, πρέπει να φύγει τώρα- Η απάντηση της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα, πρέπει να φύγει τώρα- Η απάντηση της κυβέρνησης Facebook Twitter
1

Αδιόρθωτο χαρακτηρίζει, με δήλωσή του, τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, τον οποίο και κατηγορεί ότι ζημιώνει τη χώρα και λέει ότι πρέπει να φύγει τώρα. «Σήμερα όλοι γνωρίζουμε πού κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα, και μάλιστα, όπως λέει, ενισχυμένο μαζί με τις πιεστικές και συχνά υπερβολικές απαιτήσεις του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η θέση και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς, αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο και πως έρχονται νέα, πολύ επώδυνα μέτρα, για όλους τους πολίτες. Επ' αυτού κάνει λόγο για φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το οποίο στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως επισημαίνει, πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία.

«Στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Γι' αυτό πρέπει να φύγει τώρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη δεν άφησε φυσικά ασχολίαστη η κυβέρνηση, που μέσω της Όλγας Γεροβασίλη σχολίασε σχετικά πως "όσο περισσότερο οι προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο ίδιος εκτίθεται".

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό». Σημειώνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος».

«Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για τη χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές», προσθέτει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει: «Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM