Update: 24ωρη και αύριο στο Μετρό

Update: 24ωρη και αύριο στο Μετρό Facebook Twitter
30

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν για αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αντιδρώντας στην ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι οδεύουν προς απεργία διαρκείας, αλλά αυτό θα γίνει μάλλον με την μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, για λόγους "τακτικής" απέναντι σε τυχόν προσπάθεια της διοίκησης να βγάλει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Μιλώντας το πρωί στο ρ/σ Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων Μετρό, Μάνθος Τσακός, δήλωσε ότι η απόφαση για απεργία διαρκείας είναι τελεσίδικη.

Το πρωί επίσης, στο Σκάι, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό που ταλαιπωρούν τους πολίτες δήλωσε δε, ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση.»

Το Σωματείο ζήτησε με την ανακοίνωση του για 24ωρη απεργία και την κατανόηση των επιβατών, κάνοντας λόγο για προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης.


Αύριο  Πέμπτη θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ), του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ελλάδα
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικά δύσκολη η φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται πυροσβεστικά οχήματα, χωρίς ορατότητα επιχειρούν οι δυνάμεις

Ελλάδα / Εξαιρετικά δύσκολη η φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται πυροσβεστικά οχήματα, χωρίς ορατότητα επιχειρούν οι δυνάμεις

Εκκενώθηκε ο Πισσώνας - «Αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε το καταστροφικό μέτωπο, οι συνέπειες θα είναι εφιαλτικές» λέει ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM