Πηγές Κομισιόν: Κανένας από τους μετανάστες της Ειδομένης δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία

Πηγές Κομισιόν: Κανένας από τους μετανάστες της Ειδομένης δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

«Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "ANSA", επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην Κομισιόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δικαιούνται άσυλο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης.

Οι δε οικονομικοί μετανάστες - προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο - έχοντας ήδη παρέλθει δεκατέσσερις ημέρες από την είσοδο στην ελληνική επικράτεια (περίοδος κατά την οποία μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία βάσει σχετικής διμερούς συμφωνίας) θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα με την προοπτική επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους αν και εφόσον υπογραφούν οι ανάλογες διμερείς συμφωνίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια