Ρέντσι: Ίσως μια ομάδα κρατών που πιστεύει στις ιδρυτικές αξίες της Ε.Ε. να ενισχύσει τη συνεργασία της

Ρέντσι: Ίσως μια ομάδα κρατών που πιστεύει στις ιδρυτικές αξίες της Ε.Ε. να ενισχύσει τη συνεργασία της Facebook Twitter
1

«Ήρθε η ώρα της ανάληψης ευθυνών, μόνον έτσι θα μπορέσει να σωθεί η Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

«Δεν είναι εύκολο να συμμερίζεται, κανείς, τις ίδιες ιδέες και τα ίδια επίσημα κείμενα με όλους τους άλλους συναδέλφους», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα μεταξύ των κυβερνήσεων για να γίνει και πάλι, η Ευρώπη, λειτουργική.

Ο Ρέντσι επανέλαβε ότι ο στόχος «είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Τουρκία, ξεκινώντας, όμως, από τις ευρωπαϊκές αξίες και ιδεώδη». Κατέστησε και πάλι σαφές, δε, ότι «αν υπάρξει συμφωνία με την 'Αγκυρα, θα πρέπει να αποτελέσει προηγούμενο», αφού «οι κανόνες που θα ισχύσουν για την Τουρκία θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ και για τις χώρες εκείνες από τις οποίες αναμένουμε να φτάσουν μεταναστευτικά ρεύματα».

Σχετικά με την ευρύτερη πορεία πλεύσης που ακολουθεί η Ευρώπη, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «τελευταία, η Ένωση έδειξε τα όρια, τις αντιφάσεις και τα προβλήματά της», τα οποία, κατά την άποψή του, οφείλονται «σε έλλειψη πολιτικής, κατευθυντήριων γραμμών και πολιτικών προσώπων».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, τέλος, με αναφορά στην δυσκολία εφαρμογής μιας κοινής πολιτικής για το μεταναστευτικό, δεν απέκλεισε την πιθανότητα «να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα της ενισχυμένης συνεργασίας, μεταξύ μιας ομάδας κρατών μελών η οποία να επιλέξει να βασίσει την πολιτική της στις ιδρυτικές αξίες και αρχές της Ευρώπης».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM