Aβραμόπουλος - Η Σύνοδος της Δευτέρας είναι καθοριστική για τους επόμενους μήνες

Aβραμόπουλος - Η Σύνοδος της Δευτέρας είναι καθοριστική για τους επόμενους μήνες Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
1

Το μήνυμα ότι "η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, καθώς η Ευρώπη είναι στο πλευρό της" έστειλε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και του Ιδρύματος Αντενάουερ.


Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι το χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών "βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ". Η Σύνοδος αυτή είναι "εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται", παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.


Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχτεί". "Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν", συνέχισε, και συμπλήρωσε : "Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη ζώνη Σένγκεν. Προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν", ενώ στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου "να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να το γραψω,τωρα,η να μην το γραψω ;Ας το γραψω,αφου το εχω κανει και στο παρελθον,οπου και 'αποδοκιμασθηκα'απο καποιους συνσχολιαστες....Οποιος μπορεσει να εντοπισει ΜΙΑ θεση ,απο τις καμποσες που εχει αναλαβει,απο τοτε που εισηλθε στην πολιτικη, ο Δημητρης Αβραμοπουλος, στην οποια να παρηγαγε καποιο θετικο εργο,ακομη και ησσονος σημασιας,με αποτελεσμα οταν αποχωρησε να αφησε τον χωρο στον οποιο προιστατο εστω και σε ελαχιστα ΚΑΛΥΤΕΡΗ κατασταση απο αυτη στην οποια τον παρελαβε,παρακαλειται να με ενημερωσει σχετικα.Η δικη μου σχετικη ερευνα απετυχε παταγωδως.