Επέστρεψαν στα Διαβατά οι πρόσφυγες που έριξαν το φράχτη - Μπουτάρης: «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου»

Επέστρεψαν στα Διαβατά οι πρόσφυγες που έριξαν το φράχτη - Μπουτάρης: «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Επέστρεψαν στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που το πρωί έριξαν το φράκτη ώστε να φτάσουν με τα πόδια στην Ειδομένη.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και προσωρινά υπεύθυνος για το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά Σάκης Παπαθεμελής: «Το πρωί έφυγαν περίπου 250 άτομα αλλά λίγες ώρες μετά, επέστρεψαν οι περισσότεροι».

Όσοι δεν επέστρεψαν, προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα και ακόμα πιο κοντά στον τελικό προορισμό τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πως μία ομάδα νεαρών προσφύγων άνοιξε το φράκτη και έφυγε από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. «Έχουν ανοίξει τον φράχτη σε κανά δυο σημεία από κάτω και φεύγουν. Φεύγουν κυρίως τα νέα παιδιά. Από το στρατόπεδο έχει φύγει πολύς κόσμος, από ό,τι τουλάχιστον μπορώ να κρίνω, και δεν μπορούν φυσικά να τους εμποδίσουν ούτε η αστυνομία, ούτε ο στρατός γιατί υπάρχει φόβος να προκληθούν και επεισόδια» είπε ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι η κατάσταση που επικρατεί στα Διαβατά είναι εκτός ελέγχου: «Αυτοί που φεύγουν, ή τουλάχιστον αυτό που είδα εγώ, είναι κυρίως νέα παιδιά. Έχουν τα σακίδιά τους, τις αποσκευές τους και έχουν πάρει τον δρόμο προς τα πάνω. Απ΄ ό,τι μου είπαν ο συνταγματάρχης και ο κ. Παπαθεμελής σήμερα το πρωί ήταν 2.100 άτομα. Τώρα, πόσοι έχουν φύγει δεν μπορώ να σας πω. Έχουν πάει προς τα πάνω, φεύγουν στα σύνορα. Δεν περιμένουν να έρθουν λεωφορεία να τους πάρουν. Η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Οι νέοι φεύγουν γιατί είναι νέοι. Οι οικογένειες όμως μένουν».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κύριος Μπουτάρης δεν δήλωνε τις προάλλες, ότι οι κάτοικοι είναι ρατσιστές στα Διαβατά και οι αντιδράσεις τους είναι υπερβολικές. Ας μην ανησυχεί τότε, όλα καλά θα πάνε...