"Όχι" στην κτηνοβασία είπε το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο

"Όχι" στην κτηνοβασία είπε το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο Facebook Twitter
2

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας στην Καρσλούη απέρριψε το αίτημα δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, να ακυρωθεί η απαγόρευση της κτηνοβασίας, με το αιτιολογικό ότι «έλκονται σεξουαλικά από τα ζώα», και ότι ο νόμος που εγκρίθηκε το 2013 πλήττει το δικαίωμά τους στο σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό.

«Η αίτηση δεν έχει νομική βάση», έκρινε το συνταγματικό δικαστήριο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προστασία της καλής διαβίωσης των ζώων από τις  "αφύσικες σεξουαλικές επιθέσεις" αντισταθμίζει το δικαίωμα των εναγόντων στη σεξουαλική αυτοδιάθεση, ανέφερε η απόφαση.

Οι δικαστές είπαν ότι οι δύο που έκαναν την αγωγή πρέπει να «αποδεχθούν τα κρατικά μέτρα που είναι προς το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας."

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2013, απαγορεύει οποιεσδήποτε σεξουαλικές πράξεις με ζώα ή προμήθεια ζώων σε άλλους για οποιαδήποτε μεταβολή της σεξουαλικής επαφής. Μια παράβαση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ύψους μέχρι 25.000 ευρώ.

Όσοι παραβιάζουν τη διάταξη, κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους έως και 25.000 ευρώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM