Η πρώτη «χάρτινη» ταμπλέτα είναι γεγονός!

3

Μία τομή στην τεχνολογία κατάφεραν να κάνουν οι δημιουργοί της ταμπλέτας Paper Tab, που έχει την όψη και το πάχος ενός χαρτιού Α4.

Πίσω από το σπουδαίο αυτό σύστημα βρίσκεται η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Queen.

Η πολλά υποσχόμενη συσκευή παρουσιάστηκε στη διάρκεια της φετινής τεχνολογικής έκθεσης Consumer Electronic Show (CES) του Λας Βέγκας , όπου όλες οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες αποκαλύπτουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα τους.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η οθόνη του Papertab είναι ασπρόμαυρη, ενώ η κάθε ταμπλέτα θα μπορεί να υποστηρίζει μόνο μία εφαρμογή τη φορά. Ένας χρήστης που επιθυμεί να επεξεργάζεται ταυτόχρονα πολλαπλά έγγραφα θα πρέπει να έχει πάνω από ένα Papertab. Τα χαρτιά-ταμπλέτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε περίπτωση που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Εκ πρώτης όψεως το εγχείρημα φαίνεται επαναστατικό, ενώ το κόστος μίας τέτοιας συσκευής ενδέχεται να είναι χαμηλότερο από εκείνο των συμβατικών tablets.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
στην παρούσα μορφή του είναι εντελώς άχρηστο. Και επίσης, η σωστή λέξη δεν είναι "ασπρόμαυρο" αλλά e-ink κάτι που στην ελλάδα το σνομπάρουμε μέχρι αηδίας (έψαξα ΟΛΗ την αθήνα μέχρι να βρω ένα τελευταίο κομμάτι e-reader)