Στα χέρια των Ιρανών δύο αμερικανικά πολεμικά σκάφη

Στα χέρια των Ιρανών δύο αμερικανικά πολεμικά σκάφη Facebook Twitter
1

Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται πηγές μέσα από το Πεντάγωνο, oι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο αμερικανικά πολεμικά σκάφη, τα οποία κρατούν στο νησί Farsi που βρίσκεται στην καρδιά του Περσικού Κόλπου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το δίκτυο NBC και το Associated Press, δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν οι 10 Αμερικανοί ναυτικοί που επέβαιναν στα δύο σκάφη είχαν παραβιάσει τα ιρανικά χωρικά ύδατα, όταν συνελήφθησαν από τους Ιρανούς.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, δήλωσε στο Associated Press «χάσαμε την επαφή με τα δύο σκάφη ενώ αυτά έπλεαν μεταξύ Κουβέιτ και Μπαχρέιν».

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς, δήλωσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πως η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να επιλύσει την κατάσταση και ελπίζει πως θα πετύχει.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Τεχεράνη για την επίλυση της κρίσης και την παράδοση των 10 Αμερικανών ναυτικών. Με τη σειρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογο του ότι θα επιτραπεί άμεσα στα μέλη του πληρώματος να συνεχίσουν την πορεία τους. Αξιωματούχος του Ιράν φέρεται να δηλώνει πως δεν πρόκειται για εχθρική πράξη απέναντι στις ΗΠΑ.

Στα χέρια των Ιρανών δύο αμερικανικά πολεμικά σκάφη Facebook Twitter

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια