Η Κωνσταντοπούλου αντεπιτίθεται - Απαντά στα περί "συνάντησης παρωδία" και τις "γελοιότητες" που την κατηγόρησε η κυβέρνηση

Η Κωνσταντοπούλου αντεπιτίθεται - Απαντά στα περί "συνάντησης παρωδία" και τις "γελοιότητες" που την κατηγόρησε η κυβέρνηση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Στην αντεπίθεση περνά η Πτβ, μετά την εξαιρετικά αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σήμερα το μεσημέρι.

Η κα Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για "άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων" που "αιφνιδιαστικά δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών" και υπογραμμίζει πως είχαν ενημερωθεί οι "εκβιάζοντες δανειστές την ώρα που η Βουλή ήταν στο σκοτάδι"

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση:

Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για «γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες» αλλά και ... για «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής» η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων. Η Κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η Κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.


Για την πρωτοφανή δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η Πρόεδρος της Βουλής «εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μειμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης», αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης Πολιτειακής Παράγοντος με τον 4ο Πολιτειακό Παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο Μνημονιακό μπλόκ Κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 Μνημονιακών Κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της Προέδρου της Βουλής.


Ως προς την Δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου. Δεν υπάρχει «απελθούσα Πρόεδρος», αλλά απελθούσα Κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην Πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.


Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την Συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι' αυτό και διαλύουν δια μιας Κυβέρνηση, Κόμμα και Βουλή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Kάθε λόγος, κάθε γραπτή δήλωση τής Ζωής, είναι ένας περαιτέρω ύμνος στο τσιμεντένιο και άκαμπτο straight edge hardcore. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ένας τέτιος άνθρωπος απέκτησε τόσο κύρος και έρεισμα μέσα σε ένα κόμμα πού κομπάζει ότι είναι η...αριστερά.Ταυτόχρονα, λέει πάρα πολλά ακριβώς το ότι ένας τέτιος άνθρωπος απέκτησε τόσο κύροςκαι έρεισμα μέσα σε ένα κόμμα πού κομπάζει ότι είναι η...αριστερά, δείχνει δηλαδή πόσο "αριστερά" είναι όντως ο Συριζα. Οχι και πολύ, προφανώς.Βεβαια, το πραγματικό ερώτημα είναι, πώς είναι η "πραγματική αριστερά" και πολύ περισσότερο αν υπάρχει καν τέτιο πράγμα στην Ελλάδα.Στο 2ο ερώτημα η δική μου απάντηση είναι "σαφώς και όχι".Στο 1ο ερώτημα, χμ, η απάντηση δεν ειναι καθόλου τόσο εύκολη όσο ίσως φαίνεται.