Τα τζάκια της Αθήνας ανησυχούν τους επιστήμονες

Τα τζάκια της Αθήνας ανησυχούν τους επιστήμονες Facebook Twitter
1

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στις μεγάλες πόλεις-κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-λόγω της λειτουργίας τζακιών που είναι αυξημένη φέτος, εξαιτίας της επιβάρυνσης στην τιμή του πετρελαίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, η εμφάνιση του νέφους από τα τζάκια  απασχολεί σοβαρά τους επιστήμονες και φορείς όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο πρόκειται να ξεκινήσουν μεγάλη έρευνα για το θέμα. Στόχος σύμφωνα με δηλώσεις στα Νέα του διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Αστεροσκοπείου, Βαγγέλη Γερασόπουλου, είναι να διαπιστωθεί η χημική σύσταση του νέφους ώστε να ξέρουν για το τι ακριβώς πρόκειται αλλά και τα επίπεδα συγκεντρώσεων του και η κατανομή του στον ουρανό.

Πάντως μέχρι στιγμής οι επιστήμονες επισημαίνουν μεν αυτό νέο είδος ρύπανσης, αλλά δεν μπορούν και να προδικάσουν, αν και πόσο βλαβερό είναι. Όμως, όπως λένε οι ειδικοί, οι ενώσεις άνθρακα που απελευθερώνονται από την καύση εγκλωβίζονται μέχρι τις πρωινές ώρες σε υψόμετρο 100-1000 μέτρων λόγω του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύουν τα Νέα, το 80% των διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 διαθέτουν τζάκι. Κατά τους επιστήμονες η κάπνα από τα τζάκια επιβαρύνει πολύ περισσότερο τον αέρα μέσα στα διαμερίσματα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Nτε Γκρες για δημιουργία κόμματος: «Πολλά περνούν από το μυαλό μου»

Ελλάδα / Παύλος Nτε Γκρες για δημιουργία κόμματος: «Πολλά περνούν από το μυαλό μου»

«Εγώ είμαι ένας Έλληνας που μεγάλωσε στο εξωτερικό και έχει επιστρέψει. Αφήστε με να ζήσω τη ζωή μου, θέλω να προσφέρω στη χώρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
THE LIFO TEAM
Έκρηξη στη Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα της ΔΑΕΕ - Αναμένονται νέες καταθέσεις

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα της ΔΑΕΕ - Αναμένονται νέες καταθέσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσουν μηχανολόγοι, τοπογράφοι και υπεύθυνοι εταιρειών που είχαν ελέγξει ότι οι δεξαμενές και σωληνώσεις του εργοστασίου λειτουργούσαν σωστά
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν αναβεις τζακι πεθανινεις απ'το κρυο. Αναβεις τζακι, πεθαινεις απ'την μολυνση! Ολα αυτα γιατι το ηλιθιο κρατος αποφασισε να βρει τον βλακωδεστερο τροπο για να συλλαβει το λαθρεμποριο καυσιμων! Ποιων καυσιμων ακριβως? Εκεινων που πλεον καταργηθηκαν στην πραξη?