Βουλευτής υπολόγισε το οικολογικό κόστος της εκτύπωσης του μνημονίου

Βουλευτής υπολόγισε το οικολογικό κόστος της εκτύπωσης του μνημονίου Facebook Twitter
14

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς υπολόγισε στην ομιλία του νωρίτερα στη Βουλή το οικολογικό κόστος της εκτύπωσης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και φιλικά για το περιβάλλον.

Ο κ. Αμυράς υπολόγισε την οικολογική σπατάλη από την εκτύπωση των 977 σελίδων του ν/σ επί 300 βεβαίως αφού σε τόσα αντίτυπα θα πρέπει να φωτοτυπηθεί και να μοιραστεί στους ισάριθμους βουλευτές.

Βουλευτής υπολόγισε το οικολογικό κόστος της εκτύπωσης του μνημονίου Facebook Twitter

Ο βουλευτής υπολόγισε ότι:

-Τυπώθηκαν συνολικά 660 φύλα χαρτιου Α4

-Συνολικά 198.456 φύλλα

-Άρα ένας τόνος χαρτιού

-Ξοδεύτηκαν για την εκτύπωση 47 κιλοβατώρες

-Θυσιάστηκαν 25 έλατα

-Χρειάστηκε να σπαταληθούν 324 τόνοι νερού.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει την κ.Κωνσταντοπούλου ότι ο 21ος αιώνας έχει τη χαρά να εξυπηρετείται από τα στικάκια», είπε ο βουλευτής.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

8 σχόλια
Προς όλους αυτούς που λένε δίκιο έχει μπορούν να μας πουν και εμάς που δεν ξέρουμε πόσα δέντρα και λίτρα νερού έχουν καταστραφεί για το πλαστικό (παράγωγο πετρελαίου) και το αλουμίνιο που κρατάει στο χέρι του? Πλας όλα τα άλλα μέταλλα που έχει αυτό το στικάκιον.
Το στικάκιον επαναχρησιμοποιείται. Είναι σαν να λες ότι το πλαστικό πιάτο μιας χρήσης έχει καλύτερο οικολογικό αποτύπωμα από ένα γυάλινο πιάτο. Μπορεί αν συγκρίνεις ένα προς ένα το πλαστικό να είναι προτιμότερο, αλλά στην πραγματικότητα ένα γυάλινο πιάτο αντιστοιχεί σε εκατοντάδες πλαστικά. Ένα απλό στικάκιον λοιπόν θα μπορούσε να βγάλει ολόκληρη τη θητεία (και παραπάνω) ενός βουλευτή. Επιπλέον για την εκτύπωση χρειάζεται μελάνι και εκτυπωτής, ο οποίος για να φτιαχτεί θέλει τόσα υλικά όσο χίλια στικάκια.
Αν είναι τόσο σκληροπυρηνικοί οικολόγοι ας τα βάλουν και σε cloud, γιατί να μοιράζονται φλασάκια;Εν πάσει περιπτώση, ούτε εβδομάδα δεν έχει περάσει από τις φωτιές και ακόμα καίνε. Όχι ότι είναι κακό να γλυτώσουν μερικά δέντρα παραπάνω αλλά είναι κωμικοτραγική η συγκυρία. (και πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε και ποιο είναι όντως το θέμα της συζήτησης στην βουλή)
Κε Αμυρά, πότα διαβάσατε περί τις 1000 σελίδες σε υπολογιστή; Προσωπικά, αν και κατανοώ τη σπατάλη, ο δυστηχής δεν μπορώ να διαβάσω τόσες σελίδες στον υπολογιστή, πολύ περισσότερό δε να κάνω σημείωσεις.Αλήθεια εσείς που δουλεύετε την απόφαση της ΖΚ, πότε διαβάσατε τελευταία φορά 1000 σελίδες στον υπολογιστή σας; Προσοχή, άλλο ένα αρθράκι 1 σελίδας περί μόδας και lifestyle και άλλο 1000 σελίδες πυκνές και με σημασία για μια χώρα!
Πάρα πολύ πρόσφατα, εάν και δεν είμαι ο κ. Αρμυράς. Η εκτύπωση είναι πολύ πιο δαπανηρή της ηλεκτρονικής μορφής. Αλλά δυστηχώς αυτά είναι ψιλά γράμματα...Κάποια στιγμή θα μάθετε...
Το οτι εχει δικιο ειναι ξεκάθαρο. Ομως πιο πειστικο θα ηταν το επιχείρημα: τόσοι τονοι ξύλου και τοση ενεργεια χρειαστηκε για την εκτυπωση σε αντιθεση με τόσες εκπομπες CO2 στην Πτολεμαΐδα για τοσες ωρες προβολης/ανάγνωσης του αρχείου στο μόνιτορ. Το ρευμα δεν γεννιέται στην πριζα.
Άδικο έχει; Είναι κοινή λογική ρε παιδιά. Και να μην ενδιαφέρεστε καθόλου για το περιβάλλον, ενδιαφέρεστε για την οικονομία. Μπορεί το παράδειγμα να φαίνεται μικρό αλλά δείχνει τη νοοτροπία της Ελλάδας γενικότερα στο σύνολό της. Η Δανία παράγει το 140% των απαιτήσεών της σε ρεύμα μέσω ανεμογεννήτριων. Το επιπλέον 40% το πουλάει στις σκανδικαβικές χώρες. Στην Ελλάδα... Αγοράζουμε κάρβουνο. Θα το επαναλάβω: Αγοράζουμε κάρβουνο. Έχουμε άπειρο ήλιο και ατελείωτους ανέμους αλλά επιλέγουμε να αγοράζουμε κάρβουνο και να το καίμε. Δηλαδή και χρεωνόμαστε και μολύνουμε το περιβάλλον μας. Αυτοί είμαστε και αυτό, κατά την γνώμη μου, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί αποτύχαμε ως κράτος και γιατί ό,τι συμβαίνει μας αξίζει.
Αυτά τα στικάκια είναι τεχνοφασισμοί του διαόλου! Κανονικά θα πρέπει να το μοιράζουν σε κέρινες πινακίδες, περγαμηνή ή, στην χειρότερη περίπτωση, πάπυρο.
Εχει δικιο.Ελπιζω να παραδειγματιστουν οχι μονο στη Βουλη, αλλα και στα απανταχου γραφεια ανα την Ελλαδα οπου κλωσες καθημερινα εκτυπωνουν συνταγες αντι να δουλευουν.