Γιούνκερ: «Γιατί ο Τσίπρας δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι του πρότεινα 35 δις για ανάπτυξη;»

Γιούνκερ: «Γιατί ο Τσίπρας δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι του πρότεινα 35 δις για ανάπτυξη;» Facebook Twitter
12

Απογοητευμένος από την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της χώρας, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel. «Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται σε μένα ότι θα μπορέσω να αποτρέψω μια κατάρρευση των συνομιλιών σε κάθε περίπτωση», δηλώνει ο Γιούνκερ και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει, προφανώς, παρεξηγήσει τις προσπάθειές του για την επίτευξη συμβιβασμού.

Γιούνκερ: «Γιατί ο Τσίπρας δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι του πρότεινα 35 δις για ανάπτυξη;» Facebook Twitter

Οι Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί στο τέλος να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά δεν είναι έτσι», προσθέτει ο πρόεδρος της Κομισιόν, στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 «Δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλα δεν ανταποδόθηκε ισότιμα», επισημαίνει και προσθέτει ότι (ο Έλληνας πρωθυπουργός) αντί να διαμαρτύρεται για τις προτάσεις συμβιβασμού των δανειστών, θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία», τονίζει και αναφέρει ότι δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM