"Σθεναρή στάση απέναντι στους δανειστές ζητά η πλειοψηφία"

"Σθεναρή στάση απέναντι στους δανειστές ζητά η πλειοψηφία" Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Ν.Δ. φαίνεται να διατηρεί ο  ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ProData για λογαριασμό του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ήταν τηλεφωνική και έγινε σε δείγμα 1.006 ατόμων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 33,5%, η Ν.Δ. 13,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 3% και η Ένωση Κεντρώων 3%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση στις διαπραγματεύσεις στα θέματα του ΦΠΑ, των ομαδικών απολύσεων και του γενικού επιπέδου των συντάξεων. Το 40% θέλει δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, ενώ έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το τελευταίο "πακέτο" προτάσεων των δανειστών.

Για το κείμενο των δανειστών το 59% θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να το διαπραγματευτεί. Το 25% κινείται προς την απόρριψη του κειμένου, ενώ μόλις το 7% καλεί σε αποδοχή του.

Ανυποχώρητη στάση ζητείται στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%) ενώ αξιώνεται σθεναρή στάση και  στα σχέδια για μείωση των συντάξεων (83%), για "απελευθέρωση" των ομαδικών απολύσεων (77%) και για κατάργηση του ΕΚΑΣ (77%).

Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων ενώ για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων το  58% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός. Το 63% θέλει συμβιβασμό στο θέμα  της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης, ενώ το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις  το 40% επιθυμεί δημοψήφισμα, το 21% αποδοχή των όρων των εταίρων και το 16% πρόωρες εκλογές.

Η συντριπτική πλειονότητα (96%) των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση είτε έχει μείνει ίδια είτε έχει χειροτερεύσει ενώ το 53% βλέπει το μέλλον με απαισιοδοξία, και μόλις το 35% με αισιοδοξία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM